Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 145
 İndirme 59
Ab’nin Normatif Güç Kimliği ve Suriye Mülteci Krizi Arasındaki İlişki Üzerine Ian Manners’ın Teorik Yaklaşımı Çerçevesinde Politik Bir Analiz
2019
Dergi:  
Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Avrupa Birliği’nin (AB) Suriye mülteci krizinin yönetimi noktasında izlediği politika uluslararası siyasette ve akademik literatürde eleştirilere maruz kalmıştır. Bu eleştirilerin önemli bir kısmı, AB’nin krize yönelik izlediği göç politikasının onun normatif güç kimliği ile uyumlu olup olmadığına odaklanır. AB, Ian Manners’ın teorik çerçevesine referansla sıklıkla normatif bir politik güç şeklinde tanımlanır. Normatif güç olan AB’nin mülteci krizine yönelik izlemesi gereken politikanın özetle şöyle bir nitelik göstermesi beklenir: AB değerleri ve bilhassa insan hakları odaklı, ulusüstü seviyede, kapsayıcı, proaktif ve uzun vadeli bir politika. Bu politika, başka bir deyişle, realist güç politikası eksenli, krizinin özellikle güvenlik boyutuna odaklanan, dışsallayıcı, reaktif ve kısa vadeli bir göç politikası olmamalıdır. Bu çerçevede, bu çalışmanın amacı, AB’nin Suriye mülteci krizine yönelik benimsediği göç politikasının AB’nin normatif güç kimliği ile uyumlu olup olmadığını incelemektir. Metodolojik olarak AB’nin göç politikası, teknik ve doktrinel yasal bir analizle detaylıca değil, AB’nin normatif kimliğine referansla teorik ve analitik olarak incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Ab’ni̇n Normati̇f Guc Ki̇mli̇gi̇ ve Suri̇ye Multeci̇ Kri̇zi̇ Arasindaki̇ İli̇ski̇ Uzeri̇ne Ian Manners’in Teori̇k Yaklasimi Cercevesi̇nde Poli̇ti̇k Bi̇r Anali̇z
2019
Yazar:  
Özet:

The policy of the European Union (EU) in the management point of the Syrian refugee crisis has been criticized in international politics and academic literature. A significant part of these criticisms focuses on whether the EU’s immigration policy towards the crisis is consistent with its normative power identity. The EU is often defined as a normative political power by referring to Ian Manners' theoretical framework. It is expected that the policy that the EU, a regulatory power, should be monitored towards the refugee crisis, will be summarized as follows: an EU-oriented, transnational, comprehensive, proactive and long-term policy, which focuses on the values of the EU and, in particular, on human rights. This policy, in other words, should not be an exhaustive, reactive and short-term immigration policy, which is a realist power policy, which focuses especially on the security dimension of the crisis. In this context, the study aims to examine whether the EU’s immigration policy against the Syrian refugee crisis is consistent with the EU’s normative power identity. Methodologically, the EU’s immigration policy has been studied in theory and analytics, not in detail by technical and doctrinal legal analysis, but by reference to the EU’s normative identity.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 612
Atıf : 1.733
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini