Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
Rusya Federasyonu’nun Göç Politikası: Güç Merkezi İnşası Mı
2023
Dergi:  
Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uluslararası göç, Soğuk Savaş sonrası uluslararası ilişkiler sistemini etkileyen başlıca küresel meselelerden biri olarak öne çıkmaktadır. Rusya Federasyonu (Rusya) da bu gündemle muhatap olmakta ve bu konuda politika geliştirmeye zorlanmaktadır. Bununla birlikte Rusya’nın izlediği ulusal ve uluslararası göç politikasının genel dış politikanın bir aracı olarak işlev gördüğü değerlendirilmektedir. Nitel araştırma yöntemiyle hazırlanan çalışma, neorealist bir teorik perspektifle ele alınmıştır. Buna göre Rusya’nın göç politikası, güç, egemenlik, güvenlik, yaşam alanı ve ulusal çıkar gibi geleneksel uluslararası ilişkiler kavramları ekseninde incelenmiştir. Bu bağlamda çalışmada, Rusya’nın grand stratejisinin çok kutupluluk, tali stratejisinin ise güç merkezi inşa politikası olduğu varsayımından hareketle Rusya’nın Soğuk Savaş sonrası izlediği göç politikasına odaklanarak Rusya’nın ulusal ve uluslararası göçü dış politika aracı olarak yönettiği savlanmakta; bu dış politikanın güç merkezi inşasına yönelik bir seyir izleyip izlemediği analiz edilmektedir. Yapılan değerlendirme ve incelemeler, Rusya’nın uluslararası göçü araçsallaştırdığını göstermiş; buradan hareketle makale, Rusya’nın bu yolla güç merkezi inşa etme politikası uyguladığını savunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Migration Policy Of The Russian Federation: Is Power Center Building
2023
Yazar:  
Özet:

International migration stands out as one of the key global issues that has influenced the international relations system in the post-Cold War era. The Russian Federation (Russia) is also confronted with this agenda and compelled to develop policies on this matter. However, the national and international migration policies pursued by Russia are considered to function as instruments of its overall foreign policy. The study, conducted through qualitative research methodology, has been approached from a neorealist theoretical perspective. Within the study, Russia's migration policy has been examined in the context of traditional international relations concepts such as power, sovereignty, domination, security, and national interests. In this context, this study focuses on Russia's post-Cold War migration policy, assuming that Russia's grand strategy is multipolarity and its subordinate strategy is a power center-building policy. The study argues that Russia manages migration as a foreign policy tool and analyzes whether this foreign policy follows a trajectory toward power center-building. The assessments and examinations revealed that Russia instrumentalizes international migration, and based on this, the article asserts that Russia implements a power center-building policy through this means.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 462
Atıf : 1.703
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini