Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 26
 İndirme 5
Ortaokul Matematik Öğretmenlerinin Yansıtıcı Düşünme Eğilimleri ile Yapılandırmacı Öğrenme Ortamı Oluşturma Düzeyleri Arasındaki İlişki
2021
Dergi:  
Asian Journal of Instruction (E-AJI)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel amacı ortaokul matematik öğretmenlerinin yansıtıcı düşünme eğilimlerinin yapılandırmacı öğrenme ortamı oluşturma düzeylerini ne derecede yordadığını tespit etmektir. Araştırma Düzce, Karabük, Kastamonu ve Çorum illerinde görev yapan, seçkisiz olmayan örnekleme yöntemlerinden uygun örnekleme tekniği ile seçilen 442 ortaokul matematik öğretmeni ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma kapsamında katılımcılara veri toplama sürecinde Yansıtıcı Düşünme Eğilim Ölçeği ve Yapılandırmacı Öğrenme Ortamı Ölçeği uygulanmıştır. İlişkisel tarama modeline uygun şekilde gerçekleştirilen çalışmadan elde edilen veriler SPSS 25.0 paket programında analiz edilmiştir. Verilerin analizi için Bağımsız Gruplar T-Testi, Tek Yönlü Varyans Analizi, Korelasyon Analizi ve Çoklu Doğrusal Regresyon Analizi kullanılmıştır. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre öğretmenlerin yansıtıcı düşünme eğilimlerinin çok yüksek düzeyde olduğu görülmüştür. Öğretmenlerin yapılandırmacı öğrenme ortamı oluşturmalarının yüksek düzeyde olduğu ancak kavramsal çelişkiler alt boyutunda orta düzeyde olduğu görülmüştür. Yansıtıcı düşünme eğilimleri ile yapılandırmacı öğrenme ortamı oluşturma düzeyleri arasında pozitif yönlü orta düzeyde anlamlı ilişki elde edilmiştir. Sürekli ve amaçlı düşünme, öngörülü ve içten olma, açık fikirlilik ve araştırmacı eğilimlerinin matematik öğretmenlerin yapılandırmacı öğrenme ortamı oluşturma düzeylerinin anlamlı yordayıcıları olduğu tespit edilmiştir. Yansıtıcı düşünme bağımsız değişkenleri, yapılandırmacı öğrenme ortamı oluşturma düzeyindeki toplam varyansın %37’sini açıklamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between High School Mathematics Teachers' Reflective Thought Trends and Structural Learning Environment Creation Levels
2021
Yazar:  
Özet:

The main objective of this study is to determine how much high school mathematician reflective thinking trends impact the levels of creating a structurating learning environment. The research was carried out with 442 high school mathematicians who worked in the provinces of Düzce, Karabük, Kastamonu and Zorum, with the appropriate sampling technique selected from non-selected sampling methods. In the framework of the study, participants were applied the Reflective Thought Trend Scale and the Structural Learning Environment Scale in the process of data collection. The data obtained from the work carried out in accordance with the Relational Scanning Model were analyzed in the SPSS 25.0 package program. For the analysis of the data, the Independent Groups T-Test, the One Direction Variant Analysis, the Correlation Analysis and the Multi-Direction Regression Analysis were used. The findings from the research found that teachers’ reflective thinking tendencies were very high. It has been shown that teachers create a structural learning environment at a high level, but conceptual contradictions are at a low level at a medium level. A meaningful relationship has been achieved in the positive middle-level between the reflective thinking trends and the levels of creating the structural learning environment. Continuous and aimed thinking, predictive and genuine thinking, open thinking and research trends have been found to be meaningful contributors to the levels of mathematics teachers creating a structurating learning environment. The independent variables of reflective thinking describe 37% of the total variation at the level of creation of the structural learning environment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Asian Journal of Instruction (E-AJI)

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 127
Atıf : 771
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini