Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 31
 İndirme 9
Formasyon Öğretmen Adaylarının Tpab Düzeyleri ile Teknoloji Tutumları ve Algıları Arasındaki İlişki
2019
Dergi:  
Turkish Studies Information Technologies and Applied Sciences
Yazar:  
Özet:

Teknolojik gelişmelere ayak uydurma gerekliliği, öğrenmeleri kolaylaştıran ve onların akılda kalmasını sağlayan pedagojik ve teknolojik olarak en son gelişmelerin takip edilmesinin önemi gibi sebepler eğitim-öğretim konusunda radikal kararlar alınmasını kaçınılmaz kılmıştır. Öte yandan yaşanan bu değişimler yalnızca eğitim-öğretim süreci ile öğrencileri etkilememiş öğretmenlik mesleğindeki yeterlikleri de değişime zorlamıştır. Bu bağlamda gerçekleştirilen çalışmanın amacı ise; ülkemizde öğretmen yetiştirme programı olan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı(PFESP)’nda öğrenim gören öğretmen adaylarının (PFESPÖA), Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi (TPAB) düzeylerinin ve bu düzeyler ile teknolojiye yönelik tutumları ve teknoloji algıları arasındaki ilişkilerin belirlenmesidir. Çalışma nicel araştırma desenlerinden biri olan ilişkisel tarama deseni ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın çalışma grubunu; 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılında Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi’nde PFESP Matematik öğretmenliğine kayıtlı 34 öğretmen adayı oluşturmuştur. Çalışmanın verileri; Kartal ve diğerleri tarafından geliştirilen “Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi Öz Değerlendirme Ölçeği (TPABÖ)”, teknolojik araçların eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanımına karşı tutumlarının değerlendirilmesi amacıyla Yavuz tarafından geliştirilen “Teknoloji Tutum Ölçeği (TTÖ)” ve teknolojik algı düzeylerini belirlemek için Tınmaz tarafından geliştirilen “Teknoloji Algı Ölçeği (TAÖ)” ile toplanmıştır. Veri analizinden elde edilen sonuçlara göre TPAB düzeylerinin, teknoloji algıları ile yüksek düzeyde ve teknolojiye yönelik tutumları ile orta düzeyde pozitif yönde ilişkilidir. İki bağımsız değişkenin de yordama katkısının anlamlı olduğu ve TPAB’ı yordayabilen değişkenler olduğu anlaşılmıştır. Buradan hareketle öğretmen adaylarının meslek yaşamlarında teknoloji, pedagoji ve alan bilgilerini birlikte kullanabilmeleri için teknoloji algıları ve teknolojiye yönelik tutumlarının önemli olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Formasyon Ogretmen Adaylarinin Tpab Duzeyleri Ile Teknoloji Tutumlari ve Algilari Arasindaki İliski
2019
Yazar:  
Özet:

The need to follow the technological developments, the importance of pursuing the latest pedagogically and technologically developments that facilitate learning and keep them in mind, have made radical decisions on education and teaching inevitable. On the other hand, these changes have only forced students to change their skills in the teaching profession that has not affected their teaching process. The objective of the study in this context is to determine the levels of teaching candidates (PFESPÖA) studying in the Pedagogical Training Training Certificate Program (PFESP), the Technological Pedagogical Field Knowledge (TPAB) and the relationships between these levels and their attitudes towards technology and technological perceptions. The study was carried out with a relative scanning design, which is one of the quantum research patterns. The research work group; in the spring semester of the 2017-2018 Education-Teaching Year, the University of Fiskesir Necatibey School of Education formed 34 teachers candidates registered in the PFESP Mathematics teaching. The data of the study; "Technological Pedagogical Field Knowledge Self-Evaluation Scale (TPABÖ)" developed by Bear and others, "Technological Attitude Scale (TTÖ)" developed by Yavuz for the purpose of evaluating the attitudes against the use of technological tools in educational activities and "Technological Perception Scale (TAÖ)" developed by Tınmaz for the purpose of determining the levels of technological perception. According to the results obtained from data analysis, TPAB levels are linked to high-level technological perceptions and high-level positive attitudes to the technology. It is understood that the contribution of the two independent variables is meaningful and that the variables that are able to contribute to the TPAB are significant. From here, the move can be said that their perceptions of technology and attitudes towards technology are important for teachers to be able to use technology, education and field knowledge together in their professional lives.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Information Technologies and Applied Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 70
Atıf : 37
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini