Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
 İndirme 7
Türkiye’de İthalat Odaklı Büyüme Hipotezi
2021
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel amacı, ithalat ile ekonomik büyüme arasındaki ilişkiyi Türkiye’de 1980- 2017 döneminde analiz etmektir. Çalışmada sabit sermaye yatırımları, işgücü ve finansal gelişme ekonomik büyüme modeline diğer açıklayıcı değişkenler olarak ilave edilmektedir. Burada ithalata dayalı büyüme hipotezi Türkiye ekonomisi için ARDL sınır testi eşbütünleşme yaklaşımı, FMOLS tahmincisi ve Granger nedensellik metodu ile test edilmektedir. Ampirik sonuçlara göre değişkenler arasında bir eşbütünleşme söz konusudur. Ampirik sonuçlar aynı zamanda ithalatın ekonomik büyümeyi uzun dönemde negatif etkilediğini ortaya koymaktadır. İthalat ile ekonomik büyüme arasında bir nedensellik ilişkisi söz konusu değildir. Tüm sonuçlar ithalat odaklı büyüme hipotezinin Türk ekonomisi için geçerli olmadığını göstermektedir. İhracat odaklı büyüme yaklaşımının sürdürülebilir büyüme için uygun olacağı önemli bir politika önerisi olarak çıkarılabilir

Anahtar Kelimeler:

The Import-led Growth Hypothesis In Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to analyze, the link between import and economic growth in Turkey over the period of 1980-2017. In the study, fixed capital investments, labor force and financial development are included in economic growth model as other explanotary variables. The import-led growth hypothesis is tested for Turkish economy through the ARDL bounds test, FMOLS estimation technique and Granger causality method. According to the empirical results, there exists a cointegration between the variables. Empirical results also reveal that import negatively affects economic growt in the long run. There exists no causality between import and economic growth. All the results suggest that the import-led growth hypothesis is not valid for Turkish economy. It is possible to derive an important policy implication that the export-oriented growth approach is favorable for sustainable growth.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 803
Atıf : 2.387
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini