Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 47
 İndirme 14
Girişimcilik Niyeti, Öz-yeterlilik ve Girişimcilik Potansiyeline Çevrenin Etkisi Sağlık Yönetimi Lisansüstü Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
2020
Dergi:  
Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Girişimciliğin yaygınlaşması bireylerin girişimcilik niyetinin geliştirilmesi, girişimcilik öz-yeterliliğinin arttırılması, özellikle gençlerin çevrelerinin girişimciliğe yönlendirmeleri, onları bir girişimci olmaları yönünde özendirmeleri ve teşvik etmeleri ile gerçekleşmektedir. Yapılan araştırmalar sağlık çalışanı ve öğrencilerinin kendi çalışma alanlarında veya yeni bir alanda girişimci olma yönünde bir potansiyellerinin olmadığını göstermektedir. Bu çerçevede sağlık çalışanlarının girişimciliğe teşvik edilmeleri gerektiği anlaşılmaktadır. Çalışmamızın amacı; sağlık sektöründe çalışan ve/veya çalışmak isteyen sağlık yönetimi yüksek lisans eğitimi alan öğrencilerin girişimcilik niyetine bağlı olarak öz-yeterlilik, girişimcilik potansiyeli üzerinde çevrenin etkisini araştırmaktadır. Araştırma sonuçlarına göre; Girişimcilik niyeti, öz-yeterliliği, potansiyeli ve çevrenin etkisi 4 boyutta açıklanmaktadır. Bu boyutlar girişimcilik niyeti (GNYT) faktörü, girişimcilik öz-yeterliliği (GÖZYET) faktörü, Girişimcilik potansiyeli (GPOT) ve çevre faktörü (CEVRE) adıyla tanımlanmıştır. Doğrulayıcı faktör analizi ile araştırma faktör yapısı doğrulanmıştır. Cinsiyet, eğitim durumu, çalışma alanı, bir kamu kurumuna atanma veya atanmama durumu değişkenleri ile araştırma faktörlerinin farklılaşma durumu tespit edilmiştir. Ancak araştırmamızda çevrenin sağlık öğrencilerinin girişimcilik niyeti üzerine etkisi, öğrencilerin girişimcilik potansiyeli ve girişimcilik öz yeterliliği aracılığıyla etkili olduğu ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Introduction Introduction Introduction Introduction Introduction Introduction Introduction Introduction Introduction Introduction Introduction
2020
Yazar:  
Özet:

The spread of entrepreneurship occurs by the development of individuals’ entrepreneurial intention, the increase in entrepreneurial self-quality, especially by the youth’s environment’s leadership to entrepreneurship, encouraging and encouraging them to become entrepreneurs. Research shows that health workers and their students have no potential to become entrepreneurs in their own fields of work or in a new field. In this context, it is clear that health workers should be encouraged to entrepreneurship. The aim of our study is to investigate the impact of the environment on the self-quality, entrepreneurial potential, depending on the entrepreneurial intention of students who are graduated in healthcare management and/or who want to work in the health sector. According to the research, the intention of entrepreneurship, self-sufficiency, potential and environmental impact are explained in 4 dimensions. These dimensions are defined as the entrepreneurial intention factor (GNYT), the entrepreneurial self-sufficiency factor (GÖZYET), the entrepreneurial potential (GPOT) and the environmental factor (CEVRE). The verifying factor analysis and the research factor structure have been verified. The status of gender, education, work area, the status of assignment or not assignment to a public institution and the status of differentiation of research factors have been identified. However, our research has shown that the environment’s health student’s impact on entrepreneurial intention is effective through the student’s entrepreneurial potential and entrepreneurial self-qualification.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 174
Atıf : 2.437
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini