Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 2
Medeniyetler Catismasi Paradigmasi ve Muhafazakâr Partide İslamofobinin Kurumsallasmasi
2022
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Batı ve İslam arasındaki çatışma literatürde genellikle bir ön kabul olarak algılanır. Son dönemdeki terör saldırıları ve mülteci krizleri nedeniyle bu ilişkinin daha da kötüleştiği ileri sürülebilir. Bununla beraber güncel krizlerin bizim bu ilişki hakkındaki büyük resmi görmemizi engellediği ileri sürülebilir. Eş deyişle politik şiddet ve mülteci krizi adı geçen medeniyetlerin çözülmemiş problemlerinin sadece bir sonucudur. Huntington (1993a ve 1993b) gibi isimler bu medeniyetler varoluşsal olarak farklı olduğundan onların arasında problemler ve çatışmalar olmasını gerekli bulur. Bu bakış açısı aynı zamanda Batı’nın kimliğinin koruması için her zaman bir düşmana ihtiyacı olması durumuna hizmet eder. Buna ek olarak bir paradigma olarak Medeniyetler Çatışması yetkililerin kendi liberal ülkelerini illiberal (İslam ülkeleri) ülkelerden ayırmalarına yardımcı olur. Bu çalışma, Medeniyetler Çatışması Paradigmasının en azından 11 Eylül’dekine benzer biçimde söylem boyutunda devam edip etmediğini anlamayı genel bir amaç olarak ele alır. Adı geçen paradigmanın bir yansıması olarak İslamofobinin Muhafazakar Parti’de kurumsallaşıp kurumsallaşmadığını anlamak bu çalışmanın daha spesifik bir amacıdır. Bu çalışmada Söylem Tarihsel Yaklaşım (STY) kullanılarak Muhafazakâr Parti’nin son üç liderinin Müslümanlar ve İslam hakkındaki söylemleri analiz edilmiştir. Yapılan analiz sonucunda, İslamofobinin Muhafazakâr Parti’de kurumsallaştığı tespit edilmiştir. Bunun sonucunda en azından Birleşik Krallık açısından Medeniyetler Çatışması Paradigmasının sürdüğü ileri sürülebilir.

Anahtar Kelimeler:

Civilizations Conflict Paradigm and The Institutionalization Of Islamophobia In The Conservative Party
2022
Yazar:  
Özet:

The conflict between the West and Islam is often perceived as a pre-acceptance in literature. As a result of recent terror attacks and refugee crises, this relationship may be worse. However, it may be claimed that the current crises prevent us from seeing a big picture of this relationship. Political violence and refugee crisis are just a result of the unresolved problems of civilizations. Names such as Huntington (1993a and 1993b) find it necessary that there are problems and conflicts between them because these civilizations are existentially different. This perspective also serves the condition that the West always needs an enemy to protect its identity. In addition, as a paradigm, Civilizations Conflict helps authorities separate their liberal countries from the liberal (Islamic) countries. This study is aimed at understanding whether the Civilizations Conflict Paradigm continues in a speech size similar to at least the 11th of September. Understanding whether Islamophobia is organized or not in the Conservative Party as a reflection of the previous paradigm is a more specific purpose of this study. In this study, using the Speech Historical Approach (STY) the Speechs of the last three leaders of the Conservative Party on Muslims and Islam were analyzed. The analysis found that Islamophobia was organized in the Conservative Party. As a result, at least the United Kingdom’s view of the Civilization Conflict Paradigm can be claimed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 894
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini