Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 10
Bir Duygusal Arzu Sembolü Olarak Tektaş (pırlanta Yüzük) Tüketimi
2022
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde birey, bir ürünü tüketmek istediğinde tüketmek istediği ürünün basit bir tüketiminden söz edemeyiz. Birey sadece temel ihtiyaçlarını tüketmez, temel yaşam ihtiyacının daha fazlasını tüketerek gündelik hayatında diğer bireylere karşı kim olduğunu sergiler. Bu sebeple tüketim, toplumsal ilişkilerimizde en belirleyici faktör haline gelir. Tüketim ekonomik temelli olmasının ötesinde toplumsal ve kültürel bir olgu haline gelmektedir. İhtiyaçlar artık değerlerin ön planda tutulduğu bir tüketim kültürüyle oluşmaktadır. Tüketilen mallar, toplum içindeki kültürel değerlerimizi yansıtmaktadır. Tüketim arzunun, göstergenin ve sembollerinde içinde olduğu kültürel bir süreçtir.

Bu çalışmada duygusal arzu sembolü olan tektaşa, toplumsal ilişkilerimiz sürecinde yüklediğimiz anlamlar ve değerler ortaya konulmaya çalışılmıştır.  Çalışmanın amacı, sembolik ve gösterişçi tüketim ürünü olan tektaş tüketimiyle gündelik hayatlarında bireylerin; benlik sunumunu, haz alma duygusunu, sermayesini, statüsünü tektaş tüketimiyle nasıl oluşturduklarını anlamak ve açıklamaktır. Bu bağlamda araştırmada nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Kayseri’de ikamet eden 8’i kadın 7’si erkek olmak üzere toplamda 15 kişiyle yüzyüze görüşmeler yapılmıştır. Görüşmeciler; tektaş kullanan, tektaş satın alan kadın/erkek ve tektaş satan bireylerden oluşmaktadır. Katılımcılardan elde edilen bulgular fenomenolojik yaklaşımla yorumlanmaya çalışılmıştır. Çalışmanın sonucunda tektaş pırlanta yüzük tüketiminin temelinde aşk duygusunu barından kolektif bir tüketim ürünü olduğu anlaşılmıştır. Aynı zamanda tektaşın; bireyin aşkını, kültürel/ekonomik/sosyal sermayesini ve statü göstergesini sergileyebildiği simgesel bir tüketim ürünü olduğu fark edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Consumption As A Symbol Of Emotional Desire (pirlanta)
2022
Yazar:  
Özet:

Today, we can’t talk about a simple consumption of the product that a person wants to consume when he wants to consume a product. The individual does not only consume his basic needs, but also exhibit who he is against the other individuals in his daily life by consuming more of his basic life needs. That is why consumption becomes the most determining factor in our social relations. Consumption becomes a social and cultural phenomenon beyond its economic basis. The needs are now formed by a consumption culture in which values are held in the forefront. Consumed goods reflect our cultural values within society. Consumption is a cultural process in which the desire, indicator and symbols are within.

In this study, the symbol of emotional desire has been sought to reveal the meanings and values we put on in the process of our social relationships.  The purpose of the study is to understand and explain how individuals in their daily lives, with the consumption of a symbolic and indicative consumption product, create their presentation of self, sense of enjoyment, capital, status with the consumption of a single one. In this context, the research method has been used. In Kayseri, a total of 15 people, including eight women, and seven men, have been interviewed. The interlocutors are made up of individuals who use a single, buy a single, and sell a single. The findings obtained from the participants were tried to be interpreted in a phenomenological approach. According to the study, the basis of the consumption of the ring in a single flare is the sense of love from the bar as a collective consumption product. It has also been observed that it is a symbolic consumption product in which it can show the individual’s love, cultural/economic/social capital and status indicator.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.744
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini