Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 86
 İndirme 19
 Sesli Dinleme 1
Müzik Öğretmeni Yetiştiren Kurumlarda Orkestra/Oda Müziği Eğitim Sürecinin Öğretim Elemanları Görüşleri Doğrultusunda İncelenmesi
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, müzik öğretmeni yetiştiren kurumlarda orkestra/oda müziği dersi öğretim elemanları görüşleri doğrultusunda dersin planlama, uygulama ve değerlendirme aşamalarına ilişkin bulguların incelenerek farklılıkların ve benzerliklerin ortaya konulmasıdır. Araştırma nitel araştırma yöntemlerinin kullanıldığı betimsel bir çalışmadır. Araştırmanın temellendirilmesi ve hedeflenen amaçlara ulaşılabilmesi için konuyla ilgili kaynaklar incelenmiş, uzman görüşleri alınarak veri toplama aracı hazırlanmıştır. Araştırmada kullanılmak üzere standartlaştırılmış açık uçlu görüşme formu uzman eğitimcilerin görüşleri de alınarak hazırlanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Gazi Üniversitesi (GÜ), Harran Üniversitesi (HÜ), Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) müzik eğitimi anabilim dallarında 2018-2019 eğitim-öğretim yılında orkestra/oda müziği derslerini yürüten öğretim elemanları oluşturmaktadır. Standartlaştırılmış açık uçlu görüşme formu kullanılarak elde edilen bulgular içerik analizi ile çözümlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre öğretim elemanlarının eser seçiminde öğrencilerin teknik düzeyine, eserlerin niteliğine ve konser amaç ve hedeflerine dikkat ettikleri belirlenmiştir. Fiziki şartların yetersizliği ve ders saatlerinin kısıtlı olmasının da orkestra dersi eğitim-öğretim sürecini olumsuz yönde etkilediği ulaşılan sonuçlar arasındadır. Orkestra/oda müziği dersinde çalışılan eserlerin tür ve dönemlerinde farklılıklar olduğu görülmüştür. Araştırma sonucunda orkestra/oda müziği eğitim sürecine katkı sağlayacak ve derste yaşanan sorunları azaltmaya faydalı olacağı düşünülen önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

In the institutions that educate music teachers, the orchestra/room music training process is reviewed by the teachers’ opinions
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to reveal differences and similarities by examining the findings related to the planning, application and evaluation stages of the course in accordance with the opinions of the orchestra/room music class teachers in the institutions that train music teachers. Research is an imaginary study in which research methods are used. For the basis of the research and the achievement of the targeted objectives, the relevant sources of the subject have been studied, the expert opinion is taken and the data collection tool is prepared. The standardized open-end interview form for use in the research is also prepared by taking the opinions of specialists. The study group of Burdur Mehmet Akif Ersoy University (MAKU), Muğla Sıtkı Koçman University (MSKU), Gazi University (GÜ), Harran University (HÜ), Black Sea Technical University (KTÜ), Ondokuz May University (OMU), Pamukkale University (PAÜ), Fiskesir University (BAÜN) and Bolu Abant İzzet Baysal University (AIBU) music education educational institutions consist of teachers conducting orchestra/room music courses in the 2018-2019 educational year. The findings obtained using a standardized open-end conversation form are analyzed by content analysis. According to the research results, the faculty members have determined that students pay attention to the technical level, the nature of the works and the objectives and objectives of the concert. The insufficiency of physical conditions and the limitation of class hours are also among the achieved results that the orchestra lessons have a negative impact on the training and teaching process. The works studied in the orchestra/room music classes have been shown to be different in their types and periods. The research finds that orchestra/room music will contribute to the training process and suggests that it will be useful to reduce problems in the classroom.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.105
Turkish Studies Educational Sciences