Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 36
 İndirme 7
Adli Alanda Kadın Suçluluğunun Görünürlüğü Üzerine Eleştirel Bir Bakış
2021
Dergi:  
Toplum ve Sosyal Hizmet
Yazar:  
Özet:

Dünyanın birçok yerinde kadınlar toplumların gelişmişlik düzeylerine bakılmaksızın birçok alanda erkeklere kıyasla daha arka planda görülmektedirler. Kadınlara atfedilen bu konum, her toplumda var olan suç olgusuna da yansımaktadır. Ataerkil yapının kadın suçluluğunun erkek suçluluğundan ayrı olarak ele alınmasını olumsuz etkilemesi sebebiyle kadın suçluluğunun nedenleri ve sonuçları kadınlara özgü durumlar içinde tartışılamamaktadır. Ataerkil düzen kadın suçluluğuna yönelik tartışmaların ve araştırmaların az olması, yargılama, yaptırım aşamasında kadınlara özgü değerlendirmelerin yapılamaması ve hizmetlerin kadın suçluların ihtiyaçlarına yönelik düzenlenememesi gibi birçok soruna yol açmaktadır. Feminist akımının ortaya çıkması ve feminist kriminolojinin gelişimi kadın suçluluğunun toplumsal cinsiyet, cinsel istismar, şiddet gibi konular ile birlikte ele alınmasında önemli bir paya sahip olmuştur. Bu çalışmanın amacı adli alanda kadın suçluluğunun görünürlüğünü feminizm, toplumsal cinsiyet, feminist kriminoloji kavramlarına değinerek kadın suçluluğunun özellikleri, kadın suçluluğunu açıklayan yaklaşımlar, kadın suçluluğunun görünürlüğü başlıkları altında eleştirel bir bakış açısı ile sunmaktır.

Anahtar Kelimeler:

A Critical View On The Visibility Of Female Criminality In The Forensic Field
2021
Yazar:  
Özet:

Women are seen in a more background compared to men in many parts of the world, regardless of the level of development of societies. This position attributed to women is also reflected in the phenomenon of crime that exists in every society. Patriarchal structure in societies negatively affects the treatment of female criminality separately from male criminality. For this reason, the causes and consequences of female criminality cannot be discussed specific to the situations in which women are present. The patriarchal system causes many problems, such as the lack of discussions and research on female criminality, the in ability to make assessments specific to women at the stage of trial, sanctions, and the in ability to organize services for the needs of female criminals. The emergence of the feminist movement and the development of feminist criminology in the field of law have played an important role in addressing female criminality through gender, women's experiences of abuse and violence. The aim of this study is to present the visibility of female criminality in the forensic field with a critical perspective under the headings of feminism, gender, feminist criminology concepts, characteristics of female criminality, approaches explaining female criminality, visibility of female criminality.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Toplum ve Sosyal Hizmet

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 742
Atıf : 5.755
Toplum ve Sosyal Hizmet