Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Rusya'nın Yakın Çevre Dış Politikası ve Azerbaycan
2017
Dergi:  
Barış Araştırmaları ve Çatışma Çözümleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Sovyet sonrası Rus dış politikası, Atlantikçi bir bakış açısıyla başladı. Kısa bir süre sonra Avrasyacılığa doğru hızla değişti. Moskova, uluslararası arena’ya Büyük Güç olarak dönme arzusunu koruyarak, Sovyet sonrası dünyayı "Yakın Çevre" olarak tanımladı. Bu coğrafi alanda kendisini nihai güvenlik garantörü olarak gördü ve herhangi bir dış müdahaleye karşı hoşnutsuzluğunu dile getirdi. Genel olarak Kafkaslar ve özellikle Azerbaycan bu kapsamın içinde bulundu. Azerbaycan'ın enerji kaynakları ve enerji merkezi olma potansiyeli Moskova'nın yakın ilgisini çekti. Bu makale, Rus dış politikasının Azerbaycan'a yönelik olarak izlediği güvenlik ve ekonomik konularda yoğunlaşan yakın çevre kavramını öne çıkarmaktadır. Abstract Post-Soviet Russian foreign policy began with an Atlanticist outlook. It then quickly changed course towards Eurasianism. Yearning to return to the international stage as a Great Power, Moscow identified the post-soviet sphere as its ‘near abroad’. Within this geographical area it considered itself to be the ultimate security guarantor and expressed its displeasure towards any foreign interference. The Caucasus in general and Azerbaijan in particular came within this scope. The bountiful energy sources of Azerbaijan as well as its potential to be an energy hub attracted Moscow’s attention. This article highlights the near abroad concept focusing on security and economic issues that Russian foreign policy has pursued towards Azerbaijan.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Barış Araştırmaları ve Çatışma Çözümleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 123
Atıf : 405
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini