Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 129
 İndirme 57
 Sesli Dinleme 1
Sanat Eğitiminde Toplumsal Eşitsizliğin Yeniden Üretimi
2015
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Pierre Bourdieu sanat alanının doksası karşısında durur ve sorar: “Peki ama yaratıcıları kim yarattı?” Bu soru sosyal bilimler alanında Bourdieu sosyolojisini ayrıcalıklı bir konuma taşır. Bu bildiri, “yaratıcıların yaratılma” sürecinde eğitim kurumlarının rolüne odaklanmakta, Türkiye’de sanat alanı bağlamında, güzel sanatlar fakültelerinin işleyişini, Bourdieu’nün kavramları ve yöntemleriyle ile ele almayı denemektedir. Habitus, alan, sermaye gibi temel kavramsal araçların yanı sıra, yeniden üretim (reproduction) ve ayrım (distinction) kavramları da çalışmanın omurgasını oluşturmaktadır. Bu bildirinin amacı, sanat alanının eyleyicilerini, parçası oldukları, yeniden ürettikleri ve değiştirme potansiyeli taşıdıkları “oyun alanını” nesneleştirmeye davet etmek; “sanat okulda öğrenilir mi?”, “sanatçı kimdir?”, “neden hiç büyük kadın sanatçı yok?” gibi bir takım temel sorulara, sosyal bilimler alanından cevaplar üretebilmek ve nihayet sanat eğitiminin demokratikleştirilmesine katkı sağlayacak yöntemleri tartışmaya açmaktır. Anahtar Kelimeler: Sanat, eğitim, kültürel sermaye

Anahtar Kelimeler:

The New Development Of Social Education In Art
2015
Yazar:  
Özet:

Pierre Bourdieu stands in front of the art field and asks, "But who created the creators?" This question takes Bourdieu’s sociology to a privileged position in the field of social sciences. This statement focuses on the role of educational institutions in the "creation of creators" process, in the context of the art field in Turkey, it tries to deal with the functioning of the faculties of beautiful arts, with the concepts and methods of Bourdieu. In addition to the basic conceptual instruments such as habitus, field, capital, the concepts of reproduction and distinction also form the spine of the study. The purpose of this statement is to invite the actors of the art field to objectivize the "game field" in which they are part of, re-produced and carry the potential to change; "Is art learned in the school?“Who is the artist?“Why is there no great woman artist?” A set of basic questions, such as being able to produce answers from the field of social sciences and eventually open to the discussion of the methods that will contribute to the democratization of art education. Keywords: art, education, cultural capital

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Marmara Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 98
Atıf : 312
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini