Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 13
İşgücü Piyasası Durumu, İstihdam ve Maddi Yoksunluğun Algılanan Sağlık Durumu Üzerine Etkileri
2020
Dergi:  
Çalışma İlişkileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uluslararası literatür, bireylerin işgücü piyasasındaki durumlarından (işgücü piyasasına katılmama, istihdamda veya işsiz olma) her birinin ve gelir seviyelerinin nesnel ya da algılanan sağlık durumları üzerine etkileri olduğunu göstermektedir. Bu çalışmanın amacı, Türkiye’de işgücü piyasası durumlarının, istihdamın yanı sıra maddi yoksunluğun ve gelirin algılanan sağlık durumu üzerine etkilerini araştırmaktır. Bu amaçları gerçekleştirebilmek için 2006-2017 yılları arasında TÜİK tarafından gerçekleştirilen Gelir ve Yaşam Koşulları Anketleri mikro verileri ve sıralı lojistik regresyon analizi yöntemi kullanılmıştır. Analizin bulguları, işgücü piyasasında kayıtlı istihdamda olmaya göre, kayıt dışı istihdamda olma, işgücü piyasasına katılmama ve işsizlik durumlarının algılanan sağlık durumu üzerine olumsuz etkisi olduğunu göstermektedir. Gelir seviyesinin artışı algılanan sağlık durumuna olumlu etki ederken, maddi yoksunluk içinde olmanın algılanan sağlık durumu üzerine etkisi olumsuzdur. Araştırmadan elde edilen sonuçlar bağlamında, işgücü piyasasına katılımı ve kayıtlı istihdamı artıracak işsizliği ve maddi yoksunluğu azaltacak politikaların bireylerin algıladıkları sağlık durumlarını iyileştireceği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Employment Market Situation, Employment and Effects Of Material Poverty On Perceived Health Condition
2020
Yazar:  
Özet:

International literature indicates that each of the individual’s conditions in the labour market (not participating in the labour market, unemployed or unemployed) and income levels have an impact on the objective or perceived health conditions. The aim of this study is to investigate the effects of the situation of the labour market in Turkey, the employment as well as the material shortage and the perceptible health status of income. In order to these objectives, the Income and Living Conditions Surveys conducted by TÜIK between 2006 and 2017 have used micro data and a sequential logistics regression analysis method. The findings of the analysis show that, as it is in registered employment in the labour market, being in unregistered employment, participating in the labour market and unemployment conditions have a negative impact on the detected health status. While an increase in income level has a positive impact on the detected health condition, the negative impact of being in material shortage on the detected health condition is negative. In the context of the findings from the research, it can be said that the participation in the labour market and registered employment will be increased; policies to reduce unemployment and financial shortages will improve the health conditions individuals perceive.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Çalışma İlişkileri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 181
Atıf : 1.419
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini