Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 31
 İndirme 13
Sosyal Politikaların Mutluluk Üzerindeki Etkisi: Türkiye Örneği
2023
Dergi:  
Yönetim ve Ekonomi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde yaşam memnuniyeti, yaşam kalitesi ve mutluluk gibi kavramlar bireylerin iyi olma hallerini ölçmek için kullanılmaktadır. Bu çalışmanın amacı Türkiye’de merkezi hükümet ve belediyeler tarafından yürütülen belli başlı sosyal politika uygulamalarının bireylerin mutluluğu ile ilişkisini incelemektir. Bunu gerçekleştirebilmek için TÜİK Yaşam Memnuniyeti Araştırması (YMA) 2019 yılı mikro veri seti kullanılmıştır. Multinominal regresyon analizleri yaş, cinsiyet, eğitim durumu, medeni durum ve gelir gibi sosyo-demografik değişkenlerin mutlulukla ilişkisine ek olarak merkezi hükümet tarafından gerçekleştirilen sağlık, sosyal güvenlik ve eğitim hizmetlerinden memnuniyetin mutlulukla pozitif yönde ilişkili olduğunu göstermektedir. Ayrıca yerel düzeyde belediyeler tarafından yürütülen engelli hizmetleri ve kursların da bireyin mutluluğunu olumlu yönde yordamaktadır. Bu politikaların güçlendirilerek geliştirilmesinin Türkiye’de yaşam doyumunun yükselmesine katkı sağlayabileceği düşünülmektedir. Anahtar Kelimeler: Yaşam Memnuniyeti, Mutluluk, Sosyal Politika, Kamu Hizmetleri, Yönetim JEL Sınıflandırması: C35, E62, H70, I31

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Social Policy On Happiness: An Example Of Turkey
2023
Yazar:  
Özet:

Nowadays, concepts such as life satisfaction, quality of life and happiness are used to measure the well-being of individuals. The aim of this study is to explore the relationship of certain main social policy practices carried out by the central government and municipalities in Turkey with the happiness of individuals. To this, the TIK Life Satisfaction Research (YMA) 2019 micro data set has been used. Multinominal regression analyses show that, in addition to the relationship with happiness of socio-demographic variables such as age, gender, educational status, civil status and income, the satisfaction from health, social security and educational services performed by the central government is positively linked to happiness. In addition, the disabled services and courses carried out by municipalities at the local level also treat the individual’s happiness in a positive direction. It is believed that the strengthening of these policies could contribute to the rise of the satisfaction of life in Turkey. Keywords: Life Satisfaction, Happiness, Social Policy, Public Services, Management JEL Classification: C35, E62, H70, I31

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Social Policies On Happiness: The Case Of Turkey
2023
Yazar:  
Özet:

Life satisfaction, quality of life and happiness are more often used to measure the well-being of individuals recently. The aim of this study is to examine the effect of certain social policy practices carried out by the central government and municipalities in Turkey on the happiness of the individuals. In order to achieve this, 2019 TURKSTAT Life Satisfaction Survey (YMA) data were used. Multinomial regression analyzes show that in addition to the effects of socio-demographic variables such as gender, age, educational status, marital status income on happiness, satisfaction with health, social security and education services provided by the central government is positively correlated with happiness. Furthermore, it has been found that the disabled services and courses run by municipalities at the local level have positive effects on the happiness of the individuals. Strengthening and development of these policies may contribute to the increase of life satisfaction in Turkey. Key Words: Life Satisfaction, Happiness, Social Policy, Public Services, Management JEL Classification: C35, E62, H70, I31

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Yönetim ve Ekonomi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.114
Atıf : 12.632
2023 Impact/Etki : 0.325
Yönetim ve Ekonomi