Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 187
 İndirme 74
Asean - Türkiye Dış Ticaret İlişkileri
2018
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Küreselleşme ile birlikte ülkeler arasında entegrasyon ve ekonomik birlik kurma süreci de tüm dünyada hız kazanmıştır. Bu süreç içerisinde oluşturulan entegrasyon hareketlerinden biri de Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN)’dir. 1967’de temeli atılan ASEAN’ın son olarak 1999 yılında Kamboçya’nın da birliğe katılmasıyla üye ülke sayısı 10’a yükselmiştir. Ekonomik olduğu kadar bölgesel barış ve istikrarın sağlanması gibi ögeleri de bünyesinde bulunduran ASEAN 2016 yılı itibarıyla yaklaşık 2.5 Trilyon $ GSYİH’ya sahip bulunmaktadır. Bu rakam 1980 yılında sadece 206 milyon $’iken ilerleyen yıllarda büyük bir gelişme göstermiştir. Böylesine potansiyele sahip olan bir entegrasyon hareketi ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi ise tüm ülkeler açısından önem arz eden bir durumdur. Bu düşünceyle Türkiye ASEAN ile ilk kez 1999 yılında kurumsal ilişkilerin geliştirilmesi kararını almıştır. İlişkilerin geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar sonucunda 2015 yılında yapılan sektörel diyalog ortaklığı başvurusu kabul edilen Türkiye 2017 yılında ASEAN’ın sektörel diyalog ortağı olmuştur. Bu ortaklık Türkiye’nin 2023 hedefleri çerçevesinde ASEAN gibi bölgesel kuruluşlar aracılığıyla global ticaret pazarını güçlendirmesi açısından da önemli bir gelişmedir. Bu kapsamda çalışmada ASEAN ve Türkiye’ye ait makroekonomik verilerin yanında ASEAN üyesi ülkeler ile Türkiye arasındaki karşılıklı ticaretin gelişimi incelenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.500
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini