Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 108
 İndirme 64
Türkiye ile Diğer Türk Cumhuriyetleri Arasında Dış Ticaretin Gelişimi: 2000-2017 Dönemi
2019
Dergi:  
Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

SSCB’nin 1990’lı yılların başında yıkılmasıyla birlikte Türkiye ile etnik, dini, tarihi ve kültürel bağları bulunan Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkistan ve Kazakistan kapalı ve sosyalist bir ekonomik sistemden çıkmış ve bağımsızlıklarını kazanmışlardır.  Kendilerine ortaklar ve modeller aramaya başlayan bu ülkeler 25 yıldır uluslararası alanda kendilerini ilk tanıyan ve benzer değerlere sahip olan Türkiye ile birçok alanda işbirliği içinde bulunmaktadırlar. Bu çalışmada 2000-2017 yıllarını kapsayan, Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri arasındaki dış ticaret ilişkiler incelenerek bölge ülkelerinin dış ticaretlerinin yönü, ölçeği ve sektörel dağılımı genel olarak ortaya konulmaya çalışılmıştır.1990’lı yılların başından itibaren dış ticarette liberalizasyona yönelen Türk Cumhuriyetleri ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiler sürekli gelişme göstermektedir. Ancak ülkelerin sahip olduğu potansiyel dikkate alınınca dış ticaret ilişkilerinin olması gerekenin çok altında yer aldığı görülmektedir. Türkiye’nin Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkistan ve Kazakistan ile gerçekleştirmiş olduğu dış ticaret hacmi 1992 yılında 267 milyon dolardır. Bu rakam Türkiye’nin dış ticaret hacminin % 0,7’si düzeyine karşılık gelmektedir.2017 yılında ise bu rakamlar sırasıyla 7.325 milyon dolar ve  %1,8 gibi oldukça düşük düzeydedir. Bu nedenle ticari ilişkilerin geliştirilmesi için bazı yapısal düzenlemelerin ve önlemlerin alınması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Development Of Dental Trade Between The Other Turkish Republics With Turkey: 2000-2017
2019
Yazar:  
Özet:

With the collapse of the Soviet Union in the early 1990s, Azerbaijan, Kyrgyzstan, Uzbekistan, Turkistan and Kazakhstan, which have ethnic, religious, historical and cultural ties with Turkey, came out of a closed and socialist economic system and gained their independence.  These countries, which have begun to look for partners and models, have been in cooperation in many areas with Turkey, which has recognized themselves first and has similar values internationally for 25 years. This study, which covers the years 2000-2017, examined the foreign trade relations between Turkey and the Turkish Republics and tried to reveal the direction, scale and sectoral distribution of the foreign trade of the countries of the region in general. Since the early 1990s, the trade relations between the Turkish Republics and Turkey, which are oriented towards liberalization in foreign trade, are continuously developing. However, considering the potential that the countries have, it seems that their foreign trade relations are far below what should be. The volume of foreign trade that Turkey made with Azerbaijan, Kyrgyzstan, Uzbekistan, Turkistan and Kazakhstan in 1992 was $267 million. This figure corresponds to the level of 0.7% of the volume of foreign trade in Turkey, while in 2017 these figures are quite low as $7.325 million and 1.8% respectively. Therefore, some structural arrangements and measures must be taken to improve commercial relations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 396
Atıf : 1.343
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini