Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 103
 İndirme 53
Mobbing Davranışlarının Çalışanların Verimlilik Algısına Etkisi ve Sosyo-demografik Özelliklere Göre Karşılaştırılması (hastane Örneği)
2019
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Günümüzde iş yerlerinde her ne sebeple olursa olsun, insanlar birbirlerine karşı rastgele veya planlı, kısa veya uzun bir süre, iş yerindeki makam veya mevkiinin vermiş olduğu yetki veya gücü kullanarak, toplu olarak hareket ederek birlikteliğin sağladığı güçle veya bireysel planlamalarla sinsi şekilde duygusal saldırı veya taciz içeren bir takım davranışlar sergileyebilmektedir. Planlı ve belirli bir süre devam eden yasadışı veya gayri ahlaki davranışlar “mobbing” olarak adlandırılmaktadır. Yazında farklı sektörlerde olmak üzere çalışanların çok fazla miktarda mobbing davranışlarına maruz kaldığı, bunun da insanlar üzerinde fiziksel, psikolojik, sosyal ve ekonomik zararlara yol açtığı belirtilmektedir. İş yerinde, çalışanı farklı boyutlarda etkileyen bu davranışlar iş motivasyonu ve performansını, yapılan işle ilgili verimli olunduğuna dair inanç ve algıyı da olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bu çalışmada sağlık sektörü çalışanlarının maruz kaldığı mobbing davranışlarının çalışanların verimlilik algısı üzerindeki etkisi ve çalışanların çeşitli sosyo-demografik özelliklerine göre değişkenlerin farklılık gösterip göstermediği incelenmektedir. Bu amaçla bir kamu hastanesinde farklı meslek gruplarındaki 321 çalışana anket uygulanmıştır. Elde edilen verilerin analizi aşamasında, mobbing davranışlarının alt boyutlarını belirlemek amacıyla faktör analizi, değişkenlerin çeşitli sosyo-demografik özelliklere göre farklılık gösterip göstermediğini belirlemek amacıyla Bağımsız örneklem t-testi ile Tek Yönlü Varyans Analizi ve değişkenler arasındaki ilişki ve etki yönünü belirlemek içinse Korelasyon ile Regresyon Analizi yapılarak geliştirilen hipotezler test edilmiştir. Mobbing davranışlarının bazı alt boyutları cinsiyet, yaş, öğrenim durumu, unvan/pozisyon ve gelir düzeyine göre farklılıklar gösterirken, çalışanların verimlilik algısı ise yaş, öğrenim durumu, unvan/pozisyon ve gelir düzeyine göre farklılık göstermektedir. Mobbing davranışları alt boyutlarından dışlanma ve işle ilgili eleştirinin, çalışanların verimlilik algısını olumsuz yönde etkilediği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Mobbing Davranislarinin Calisanlarin Verimlilik Algisina Etkisi ve Sosyo-demografik Ozelliklere Gore Karsilastirilmasi (hastane Ornegi)
2019
Yazar:  
Özet:

Nowadays, at workplace, for whatever reason, people can show a series of behaviors involving random or planned, for a short or long period of time, the authority or power given by the office or position at workplace, by aging collectively, with the power provided by the union or by individual plans, a series of behaviors involving emotional aggression or harassment. Planned and unlawful or unmoral behavior that lasts for a certain period of time is called "mobbing". During the summer, workers in different sectors are exposed to a large amount of harassment behavior, which also leads to physical, psychological, social and economic damage to people. In the workplace, these behaviors affect the employee in different dimensions can also negatively affect the work motivation and performance, the belief and perception that the work is efficient with respect to the work done. This study examines the impact of the harassment behavior exposed to healthcare workers on the performance perception of employees and whether the variants differ according to the various socio-demographic characteristics of employees. In a public hospital, 321 employees from different vocational groups were surveyed. In the analysis phase of the obtained data, for the purpose of determining the subdimensions of the mobbing behavior, the factor analysis, for the purpose of determining whether variables differ according to various socio-demographic characteristics, the independent sample t-test and the one-way varian analysis and the relationship and effect direction between the variants, the correlation and regression analysis, the hypotheses developed for the purpose of determining whether the variables differ according to the various socio-demographic characteristics. Some subdimensions of harassment behaviors differ according to gender, age, state of learning, title/position and income level, while the perception of efficiency of employees differs according to age, state of learning, title/position and income level. Exclusion from the underdimensions of harassment behaviors and criticism of work have been found to negatively affect the perception of efficiency of employees.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.502
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini