Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 104
 İndirme 39
Türk Poetika Tarihinde Yeni Bir İsim: Murat Kapkıner ve Şiir Üzerine Bir Şeyler Söylemek Adlı Eserinin İncelenmesi
2019
Dergi:  
Turkish Studies Language and Literature
Yazar:  
Özet:

Poetika, diğer sanat dallarına ilişkin olarak kullanılmış olsa da, daha çok edebiyatın ve daha özelde ise şiirin odaklandığı bir alandır. Şiirin ne olduğu, onu diğer sanatlardan veya türlerden nasıl ayırabileceğimiz, hangi özelliklerin şiir türünün dışında yer alması gerektiği gibi soruları cevaplar. Bir edebi esere odaklandığımızda edebi eleştirinin sınırları içerisine girmiş oluruz halbuki edebi eserin ne olduğuna odaklandığımızda poetikanın alanına girmiş oluruz. Yeni Türk edebiyatında poetika yazan isimler araştırıldığında, öncelikle Ahmet Haşim, Orhan Veli Kanık, Necip Fazıl Kısakürek, Asaf Halet Çelebi, Salah Birsel gibi kalemler hatırlanır. Son dönemlerde yeni poetik metinler üreten ediplere rastlanmaktadır. Romancı ve şair yönleriyle tanıdığımız Murat Kapkıner, 2001 yılında yayımladığı Şiir Üzerine Bir Şeyler Söylemek adlı eseriyle poetika birikimimize yeni bir halka eklemiştir. Murat Kapkıner, poetikasında şu konular üzerinde düşünür: “Şiir nedir?, Şair kimdir?, Şiirin işlevi nedir?, Şiir nasıl yazılır?, Evrensel şiirin özellikleri nelerdir?, Şiirde anlam problemi, şairin eğitimi, şiir okuyucusu, şiirin amacı…” Bu makalede; Murat Kapkıner’in şiire getirdiği tanımlar, şaire ve şiire yüklediği işlevler, şiirin yaratım sürecinde şairin tecrübe ettiği duygular, okuyucuların şiirle ve şairle girdikleri iletişim ve bu süreçte yaşanan sorunlar, şiirde anlam problemi, şairin kendini yetiştirme süreci gibi konular doğrultusunda bilgiler verildikten sonra, Kapkıner’in Türk poetikası içerisinde nerede durduğu, poetika birikimimize neler kattığı soruları cevaplandırılmaya çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Turk Poeti̇ka Tari̇hi̇nde Yeni̇ Bi̇r İsi̇m: Murat Kapkiner ve Si̇i̇r Uzeri̇ne Bi̇r Seyler Soylemek Adli Eseri̇ni̇n İncelenmesi̇
2019
Yazar:  
Özet:

Poetry, though used in relation to other branches of art, is a field where more literature and more specifically poetry is focused. It responds to questions such as what the poem is, how we can distinguish it from other art or species, which characteristics should be outside the poem type. When we focus on a literary work we enter the limits of literary criticism, while when we focus on what literary work is, we enter the field of poetry. When the names that write poetry in the new Turkish literature are investigated, first of all the penses such as Ahmet Haşim, Orhan Veli Kanık, Necip Fazıl Kısakürek, Asaf Halet Çelebi, Salah Birsel are remembered. In recent years, new poetic texts are being produced. Murat Kapkıner, who is known by his novelists and poets, has added a new public to our poetry collection with his work, “Say A Thing About Poetry” published in 2001. Murat Kapkıner thinks about the following topics in poetry: "What is poetry?, Who is poetry?, What is the function of poetry?, How is poetry written?, What are the characteristics of universal poetry?, The problem of meaning in poetry, the education of poetry, the reader of poetry, the purpose of poetry..." In this article; the definitions that Murat Kapkıner brings to poetry, the functions that he carries to poetry, the feelings that the poet experiences in the creation of poetry, the communication that the readers enter with poetry and with the poetry and the problems in this process, the problem of meaning in poetry, the process of self-education of poetry, the poetry of the poetry, the poetry of the poetry, the poetry of the poetry

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Turkish Studies Language and Literature

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 748
Atıf : 270
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini