Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 119
 İndirme 56
Psikolojik Sermayenin Örgütsel Vatandaşlık Davranışı Üzerindeki Etkisinde Kişi-örgüt Uyumunun Rolü
2019
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Örgütün amaçlarına ulaşmasını sağlayan etkinlik ve verimlilik, örgüt faaliyetlerinin devamı için önemli bir yere sahiptir. İnsan faktörü, örgütlerin girdileri arasında ayrı bir önem teşkil etmekte ve örgütlerin en büyük rekabet gücünü oluşturmaktadır. Günümüz şartlarında gittikçe globalleşen dünya ekonomisi ile birlikte artan yoğun rekabet şartlarında, örgütlerin başarılı bir şekilde varlıklarını devam ettirmelerine katkı sağlayan psikolojik sermaye, örgütsel vatandaşlık davranışı ve kişi-örgüt uyumunun, farklı sektörlerde ve farklı değişkenler ile yapılan araştırmalarda olumlu sonuçlara ve davranışlara yol açtığı gözlenmiştir. Bu araştırma, psikolojik sermayenin örgütsel vatandaşlık davranışı üzerindeki etkisini ve kişi-örgüt uyumunun bu iki değişken arasındaki aracılık rolünü tespit etmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın örneklemini, Ankara’daki kamu kurumlarında görev yapan 575 katılımcı oluşturmuştur. Anket formu, kamu görevlilerine şahsen dağıtılmış ayrıca mail yoluyla ve online anket sistemi aracılığıyla da gönderilmiştir. Elde edilen veriler üzerinde frekans analizi, güvenirlik analizi, korelasyon analizi ve doğrulayıcı faktör analizi ile yapısal eşitlik modellemesi kullanılmıştır. Araştırma sonuçları; psikolojik sermayenin, kişi-örgüt uyumu ve örgütsel vatandaşlık davranışı ile pozitif ilişkili olduğunu göstermiştir. Bununla birlikte, araştırmanın ana hipotezi olan psikolojik sermaye ile örgütsel vatandaşlık davranışı ilişkisinde, kişi-örgüt uyumunun aracılık rolü desteklenmiştir. Araştırmanın, literatür çalışmalarına katkı sağlayacağı ve kamu personelinin psikolojik sermaye, örgütsel vatandaşlık davranışı ile kişi-örgüt uyumu düzeyleri hakkında hem araştırmacılara hem de uygulayıcılara fikir vereceği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Psi̇koloji̇k Sermayeni̇n Orgutsel Vatandaslik Davranisi Uzeri̇ndeki̇ Etki̇si̇nde Ki̇si̇-orgut Uyumunun Rolu
2019
Yazar:  
Özet:

The effectiveness and efficiency that enables the organization to its objectives has an important place for the continuation of the organization’s activities. Human factor constitutes a separate importance between entries of organizations and constitutes the largest competitive power of organizations. In today’s conditions, along with the increasingly globalized world economy, in increasing competition conditions, psychological capital, organizational citizenship behavior, and individual-organic harmony, which contributes to organizations’ successfullyining their assets, have been observed to lead to positive results and behaviors in research in different sectors and with different variables. This study was carried out to identify the impact of psychological capital on organizational citizenship behavior and the mediation role of individual-organic harmony between these two variables. The sample of the study was made by 575 participants working in the public institutions in Ankara. The survey form was personally distributed to public officials and also sent by mail and through the online survey system. Structural equality modeling has been used on the obtained data with frequency analysis, reliability analysis, correlation analysis and verifying factor analysis. The research finds that psychological capital is positively related to the person-organism consistency and organizational citizenship behavior. However, the main hypothesis of the research, in the relationship between psychological capital and organizational citizenship behavior, the mediation role of person-organism harmony has been supported. It is believed that the research will contribute to the literary work and will give opinions to both researchers and practitioners about the psychological capital, organizational citizenship behavior and the level of individual-organizational conformity.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 894
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini