Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 109
 İndirme 45
Psikolojik Sermaye, Bireysel Performans ve Birey-örgüt Uyumu: Bir Literatür Taraması
2019
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küreselleşen dünya ekonomisi ile birlikte ortaya çıkan rekabet şartlarında, örgütlerin varlıklarını sürdürmelerine ve başarılarını devam ettirmelerine katkı sağlayan psikolojik sermaye, bireysel performans ve birey-örgüt uyumunun, farklı sektörlerde farklı değişkenler ile yapılan araştırmalarda olumlu iş çıktılarına, tutumlarına ve davranışlarına yol açtığı tespit edilmiştir. Bu önemine rağmen, mevcut yazın içerisinde bu kavramlara ilişkin yayınlanan çalışmaların detaylı bir içerik analizi yapılmamıştır.Bu araştırmanın amacı, örgütsel davranış alanında yer alan psikolojik sermaye, bireysel performans ve birey-örgüt uyumu konusunda gerçekleştirilen çalışmaların literatür taramasının yapılarak incelenmesidir. Bu amaçla, psikolojik sermaye, bireysel performans ve birey-örgüt uyumu kavramlarına yönelik ulusal tez merkezi ve ulusal dergiler kapsamında yerli literatürde 68 araştırma ile Web of Science kapsamında yayınlanan her bir kavrama ilişkin en çok atıf alan ve en güncel olmak üzere 150 yabancı çalışma tetkik edilmiştir.Tetkik edilen çalışmalar içerik analizi yöntemi ile değerlendirilmiştir. İçerik analizi ile araştırmanın kimliği hakkında tanımlayıcı bilgiler; yazar/lar, yıl, dergi, değişkenler, sektör, yöntem ve veri analiz yöntemleri boyutlarını kapsayacak şekilde incelenmiştir. Elde edilen veriler, yüzde ile frekansa dayalı olarak yorumlanmış ve taksonomik tabloda özetlenmiştir.Araştırma sonuçları; psikolojik sermaye, bireysel performans ve birey-örgüt uyumu ile en fazla ilişki kurulan değişkenlerin: iş tatmini, işten ayrılma niyeti, örgütsel bağlılık, liderlik ve örgütsel vatandaşlık davranışı olduğunu göstermiştir. Sektörel açıdan değerlendirildiğinde eğitim, hizmet, kamu, turizm ve imalat sektörleri ön plana çıkmıştır. Çalışmaların kavramsal ve kuramsal olarak, tarama ve ölçek uyarlama şeklinde gerçekleştirildiği ve görgül çalışmaların ağırlıklı olduğu gözlenmiştir. Verilerin analizinde çoğunlukla regresyon, korelasyon ve doğrulayıcı faktör analizi kullanılmıştır.Araştırmanın bilimsel alana en büyük katkısı, araştırmacıların mevcut yazının genel bir resmini görerek hangi alanların ihmal edildiğine ve hangi alanlarda çalışmalar yapılabileceğine ilişkin fikir sahibi olmalarına imkan vermesidir. Sunulan kapsamlı taksonomik tablo ile bu araştırmanın psikolojik sermaye, bireysel performans ve birey-örgüt uyumu konusunda ileride yapılacak çalışmalar için bir rehber niteliğinde olduğu öngörülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Psychological Capital, Individual Performance and Individual-organization Compatibility: A Literature Screening
2019
Yazar:  
Özet:

In the competitive conditions arising along with the globalized world economy, it has been found that the psychological capital, individual performance and individual-organic consistency, which contributes to organizations to maintain and maintain their successes, leads to positive outcomes, attitudes and behaviors in research with different variables in different sectors. Despite this importance, there has not been a detailed content analysis of the studies published on these concepts during the current summer.The purpose of this study is to study the literary scan of the studies on the psychological capital, individual performance and individual-organic conformity in the field of organizational behavior. For this purpose, the national thesis center and national journals on the concepts of psychological capital, individual performance and individual-organic consistency and 68 research in local literature and the Web of Science published each concept with the most reference fields and the most up to 150 foreign studies have been reviewed.The study has been evaluated by the method of content analysis. Content analysis and identifying information about the identity of the research; author/s, year, magazine, variables, industry, methods and data analysis methods are studied to cover the sizes. The obtained data is interpreted on the basis of percentage and frequency and is summarized in the taxonomic table. The research results showed that the most associated variables with psychic capital, individual performance and individual-organic consistency are: job satisfaction, intention to leave the job, organizational commitment, leadership and organizational citizenship behavior. When assessed from a sectoral point of view, education, services, public, tourism and manufacturing sectors have come to the forefront. The studies have been observed that conceptual and theoretical, in the form of scanning and scale adaptation, and that visual studies are focused on. Data analysis is mostly used for regression, correlation and verifying factor analysis. The greatest contribution of the research to the scientific field is that it allows researchers to have an idea of which fields are ignored and which fields can be studied by seeing a general picture of the current article. With the comprehensive taxonomic table presented, this study is predicted to be a guide for future studies on psychological capital, individual performance and individual-organism compliance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.284
Atıf : 12.402
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini