Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 294
 İndirme 84
 Sesli Dinleme 2
Öğretmen ve Öğrencilerin Fen Eğitiminde Teknolojik Uygulamalara İlişkin Görüşleri
2019
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, öğretmen ve öğrencilerin fen eğitiminde teknolojik uygulamalara ilişkin görüşlerinin araştırılması amaçlanmıştır. Bu araştırma, betimsel bir çalışmadır. Araştırmada veri toplama aracı yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 11 fen bilgisi öğretmeni ve 68 ortaöğretim öğrencileri oluşturmaktadır. Görüşmelerden elde edilen verilerin nitel veri analiz çeşitlerinden biri olan içerik analizi yapılmıştır. Elde edilen bulgulara göre öğrenciler, günlük hayatlarını kolaylaştıracak, yaşadıkları çevreden ve deneyimler neticesinde teknolojik ürünler üretmek istedikleri saptanmıştır. Ayrıca ortaokul öğrencilerinin ve fen bilgisi öğretmenlerinin fen eğitiminde teknolojik uygulamalara ilişkin olumlu görüşlere sahip oldukları belirlenmiştir. Fen eğitiminde teknoloji kullanımı ile öğrencilerin özgüvenlerinin ve derse katılımlarının arttığı ve derslerin daha verimli geçtiği sonucuna ulaşılmıştır. Fen bilgisi öğretmenleri, fen eğitiminde teknoloji uygulamalarının öğrencilerde görsel öğrenmeyi sağlama, ilgi ve dikkati arttırma, soyut kavramları somutlaştırma, yorum gücünü arttırma, analitik düşünme, öğrenmeyi kolaylaştırma ve kalıcılığı öğrenme gibi etkilerinin olabileceği yönüne görüş bildirdikleri sonucuna ulaşılmıştır. Araştırmanın bulgularına göre öğretmenlerin, fen derslerinde çoğunlukla soru-cevap, beyin fırtınası, düze anlatım ve deney yöntemlerini sıklıkla kullandıkları görülmüştür. Yapılan bu çalışma doğrultusunda; fen eğitiminde kullanılan yöntem ve teknikleri kullanma sıklıkları incelendiğinde, bayan öğretmenlerin erkek öğretmenlere göre daha çok yöntem ve teknik kullandıkları sonucuna ulaşılmıştır. Bayan öğretmenler yeni yöntem ve teknikleri dersleri işleme noktasında daha çözüm odaklı bulurken erkek öğretmenler genel olarak belli başlı yöntem ve teknikleri kullanmışlardır

Anahtar Kelimeler:

Ogretmen ve Ogrenci̇leri̇n Fen Egi̇ti̇mi̇nde Teknoloji̇k Uygulamalara İli̇ski̇n Gorusleri̇
2019
Yazar:  
Özet:

This study aims to explore the views of teachers and students on technological practices in science education. This research is an imaginary study. In the study, the data collection tool used a semi-configured conversation form. The study group consists of 11 science teachers and 68 high school students. The content analysis of the data obtained from the conversations was made, which is one of the kinds of quality data analysis. According to the findings obtained, students will make their daily lives easier, find what they want to produce technological products from the environment they live and as a result of their experiences. It has also been determined that high school students and teachers of science have positive views on technological practices in science education. The use of technology in science education has resulted in the increased self-confidence and participation of students in the classroom and the result that the courses are passed more efficiently. Scientific knowledge teachers have come to the conclusion that they have an opinion on the effects of technology applications in science education, such as providing visual learning in students, increasing interest and attention, materializing abstract concepts, increasing comment power, analytical thinking, facilitating learning and learning durability. The research finds that teachers often use questions-response, brain storms, level narrative and experimental methods in their courses. According to this study, when examined the frequency of using the methods and techniques used in science education, the conclusion was that female teachers use more methods and techniques than male teachers. Miss teachers find new methods and techniques more solutions-oriented in the processing point of classes while men teachers generally have used certain main methods and techniques.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.090
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini