Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 80
 İndirme 33
Eğitim Kurumlarının Denetiminde Mentorluk Uygulamaları
2016
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, eğitim yöneticilerinin maarif müfettişlerinin eğitim kurumlarında yaptıkları rehberlik, denetim, teftiş ve iş başında yetiştirme çalışmaları süreçlerindeki mentorluk rol ve davranışlarını sergileme düzeylerinin ortaya çıkarılmasıdır. Ayrıca yöneticilerin mesleki ve kişisel gelişimleri için müfettişlerden bekledikleri davranışların neler olduğunun incelenmesi, rehberlik ağırlıklı denetim yaklaşımında mentorluk uygulamasından ne kadar yararlanılabileceğinin ortaya konması amaçlanmıştır. Araştırma nicel ve nitel tekniklerin bir arada kullanıldığı ardışık karma yöntem modelinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın nicel bölümünün örneklemi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Gaziantep il ve ilçelerinde görev yapan 491 ilkokul ve ortaokul müdür ve müdür yardımcısı ve 52 maarif müfettişinden, nitel bölümün katılımcıları 23 müdür ve müdür yardımcısından oluşmaktadır. Araştırma sonuçlarına göre: Maarif müfettişlerinin mentorluk rollerini göstermeleri ile ilgili düşünceleri, tüm boyutlarda yöneticilerin düşüncelerinden daha yüksektir. Müfettişlerin paylaşımcı, yönlendirici, empatik davranışları yöneticileri olumlu yönde etkilemektedir. Engelleyici, önyargılı, kaygı verici, yargılayıcı, kırıcı, tutarsız davranışları yöneticilerin müfettişlerle iletişim/etkileşimde bulunmasını, onlardan meslekî anlamda yarar sağlamalarını engellemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Mentorship Applications In The Supervision Of Educational Institutions
2016
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

the purpose of this study is to reveal the mentoring role and behaviors in the educational institutions of maarif inspectors of educational managers at the beginning of the auditing examination and work, as well as the evaluation of the behavior of the managers expect from inspectors for their professional and personal development, the guidance of what the mentoring behaviors can be used in the mentoring practice in the approach of auditing, the research is aimed to reveal how many and qualitative techniques are used in a combination of consecutive method model with the quantitative part of the research manager in the year of 2016, in the leadership of the educational directors and the nationalities of the nationality of the nationality of the nationality of the vocational and nationality of the vocational and educational institutions in the educational institutions in the vocational and nationality of the vocational and nationalities of the exemployment of the vocational and educational institutions in the vocational and the vocational schools of the vocational schools of the vocational education of the vocational and educational institutions of the educational institutions in the vocational schools of the vocational and the vocational and nationalities of the vocational education of the vocational and educational institutions in the proficipatternity of

Anahtar Kelimeler:

Mentoring Applications In The Inspection Of Educational Institutions
2016
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the mentoring role and behavior displaying levels of the education inspectors and school administrators during their guidance, inspection, supervision and hands on training processes. Furthermore, it is aimed to examine the expectations of the school administrators about the inspector behaviors related to their occupational and personal developments, and at how extend mentoring applications can be benefitted in the guidance based supervision. The study was carried out in a mixed method model where both quantitative and qualitative techniques used together. The sample of the quantitative study consists of 491 headmasters and vice headmasters working at the public schools in Gaziantep province and 52 inspectors of education. Participants of the qualitative study consist of 23 school administrators. Qualitative data was obtained interviews with the school administrators. Following results were obtained from the study: Opinions of inspectors on displaying their mentorship roles are higher than the school administrators in all dimensions. When the inspectors display sharing, guiding, emphatic behaviors, this has a positive effect on the development of the school administrators. Prohibitive, prejudiced, worrisome, judgmental, offending, inconsistent, highbrow behaviors of the inspectors avoid a comfortable communication/interaction with the school administrators and hinder the administrators to have occupational benefits from the inspectors.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.609
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini