Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 51
 İndirme 21
ORTA ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE SOSYAL DAVRANIŞ VE SOSYAL BECERİLER İLE ANNE-ÇOCUK BAĞLANMA DURUMU İLİŞKİSİ
2019
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada; orta çocukluk döneminde sosyal beceriler ve sosyal davranışlar ile anne-çocuk bağlanması arasındaki ilişkinin varlığı; sosyal beceriler ve sosyal davranışlar ile anne-çocuk bağlanmasının cinsiyet ve aile tipi değişkenlerine göre anlamlı farklılık gösterip göstermediği araştırılmıştır. Araştırmada veri toplama araçları olarak; Sosyal Beceri Değerlendirme Sistemi Temel Eğitim Öğretmen Formu (SBDS/TE-ÖF), Sosyal Davranış Öğretmen Değerlendirmesi Ölçeği (SDÖDÖ) ve Güven Esaslı Ebeveynlik-Anne Versiyonu Ölçeği kullanılmıştır. Çalışmanın örneklemini; ilköğretim okulu 6. ve 7. sınıflarda öğrenim gören 98 çocuk oluşturmaktadır. Toplanan verilerin analizlerinde; frekans, yüzde, aritmetik ortalama gibi betimsel istatistiklerin yanı sıra, basit doğrusal regresyon analizi, varyans analizi ve korelasyon katsayısı hesaplamaları kullanılmıştır. Analizler sonucunda; saldırganlık ile prososyallik (r=-,711), işbirliği(r=-,456) ve özkontrol(r=-,354) arasında negatif yönde ve anlamlı bir ilişki; prososyallik ile utangaçlık (r= -,295), atılganlık(r=-,241) ve işbirliği(r =-,440) arasında negatif yönde ve anlamlı bir ilişki; utangaçlık ile atılganlık(r=-,391) ve özkontrol(r=-,200) arasında negatif yönde anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Atılganlık ile işbirliği (r=,622) ve özkontrol (r=,200) arasında pozitif yönde ve anlamlı bir ilişki; işbirliği ile özkontrol(r=,685) arasında pozitif yönde ve anlamlı bir ilişki; anne-çocuk bağlanması ile sadece prososyallik(r=,279) arasında pozitif yönde anlamlı ilişki olduğu bulunmuştur. İlgili sonuçlar ışığında; Sosyal Davranış Öğretmen Değerlendirmesi Ölçeği’nin saldırganlık alt boyutunda cinsiyete göre anlamlı bir fark olduğu(F(1,96)= 14,041 p<.01); Sosyal Beceri Değerlendirme Sistemi Temel Eğitim Öğretmen Ölçeği’nin işbirliği alt boyutunda aile tipine göre anlamlı bir fark olduğu(F(1,96)= 9,462 p<.01) diğer boyutlarda ise anlamlı bir farkın olmadığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

ORTA ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE SOSYAL DAVRANIŞ VE SOSYAL BECERİLER İLE ANNE-ÇOCUK BAĞLANMA DURUMU İLİŞKİSİ
2019
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

In this study, the existence of the relationship between social skills and social behaviors and parent-child connectivity in the middle childhood period; social skills and social behaviors and parent-child connectivity show significant differences according to the variables of gender and family type. The research has been used as data collection tools; the Social Skills Assessment System Basic Education Teacher Form (SBDS/TE-ÖF), the Social Behavior Teacher Assessment Scale (SDÖDÖ) and the Trust Based Parental-Mother Version Scale. The study is a sample of 98 children who study in the 6th and 7th classes of primary school. Analysis of collected data, as well as visual statistics such as frequency, percentage, arithmetic average, used simple linear regression analysis, variance analysis and correlation ratio calculations. The analysis found a negative and meaningful relationship between aggression and prosociality (r=-,711), cooperation (r=-,456) and self-control (r=-,354); a negative and meaningful relationship between prosociality and shame (r=-,295), dismissality (r=-,241) and cooperation (r=-,440); a negative and meaningful relationship between shame and dismissality (r=-,391) and self-control (r=-,200). A positive and meaningful relationship between relief and cooperation (r=,622) and self-control (r=,200), a positive and meaningful relationship between cooperation and self-control (r=,685) and a positive and meaningful relationship between parent-child connection and only prosociality (r=,279). In view of the relevant findings; the Social Behavior Teacher Assessment Scale is a significant difference by gender in the sub-dimensions of aggression (F(1,96)=14,041 p<.01); the Social Skills Assessment System Basic Education Teacher Scale is a significant difference by family type in the sub-dimensions of cooperation (F(1,96)=9,462 p<.01) and there is no significant difference in other dimensions.

The Relationship Of Social Behaviors and Social Skills With Mother-child Attachment In Middle Childhood
2019
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

In this study; it was researched the existence of two correlation in middle childhood. One of them is between social skills and mother-child attachment. The other one is between social behaviors and mother-child attachment. Also in this study it was researched whether social skills and social behaviors with mother-child attachment differed significantly according to gender and family type variables. As means of data collection in the research; Social Skill Teacher Assessment Form in System of Basic Education, Social Behavior Teacher Assessment Scale and the Parent as Secure Base Scale – Mother Version were used. As a result of analysis, in middle childhood; there is a negative and significantly correlation between aggression and prosocial, aggression and cooperation, aggression and self-control; between prosociality and shyness, prosociality and assertiveness, prosociality and cooperation; between shyness and assertiveness, shyness and self-control. In spite of that there is a positive and significantly correlation between assertiveness and cooperation, assertiveness and self-control; between cooperation and self-control; between mother-child attachment and prosociality. There is a significant difference in the aggressiveness subscale of Social Behavior Teacher Assessment Scale according to gender; in the cooperation subscale of social skill scale according to family type. But there is no significant difference in the other subscales.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.042
Turkish Studies