Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 89
 İndirme 35
Okul Öncesi Çocuklarının Duygusal Zekâsını Desteklemede Öğretmenin Rolü
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda çalışmalar insanların duygularını kontrol edebileceğini ve beyinlerini bu doğrultuda etkin olarak kullanabileceklerini göstermiş, “Duygusal Zekâ” nın desteklenmesine önem vermiştir. Duygusal zekâ literatürde duyguları tanıma, anlama, duygusal durumlara verilecek tepkilerini düzenleyebilme şeklinde tanımlanmaktadır. Duygusal zekâsı yüksek olan bir birey kendini tanımada, empati kurmada, başkalarıyla olan ilişkilerinde daha başarılı kabul edilmektedir. Bir çok araştırma duygusal zekâ becerilerinin erken yaşlarda daha güçlü kazanıldığını ve etkisinin yaşam boyu devam ettiğini göstermektedir. Çocukların zamanının önemli bir kısmını okulda öğretmenleri ile birlikte geçirdikleri düşünüldüğünde okul öncesi dönemde çocukların duygusal zekâlarının gelişiminde öğretmenlere büyük bir görev düşmektedir. Öğretmenlerin çocukların duygusal becerilerini destekleyebilmeleri için duygusal zekâ ile ilgili bilgi ve uygulamalara sahip olmaları gereklidir. Bu çalışmada da çocukların duygusal zekâlarının desteklenmesinde öğretmenin rolü açıklanmaya çalışılmış ve etkinlik örnekleri ile günlük eğitim akışı içinde duygusal zekâyı nasıl destekleyebilecekleri konusunda rehber olunması amaçlanmıştır. Bu bağlamda çalışmada çocukların duygusal zekâlarının desteklenmesinde öğretmenin rolü açıklanmaya çalışılmış ve etkinlik örnekleri ile günlük eğitim akışı içinde duygusal zekâyı nasıl destekleyebilecekleri hususunda rehber olunması amaçlanmış, öğretmenlerin duygusal özellikleri, öğretmenlik tutumları, çocukla iletişim becerileri, sınıf yönetimi stratejileri ve eğitim ortamı alt başlıkları ile çocukların duygusal zekâlarına etkisi açıklanmaya çalışılmıştır. Ayrıca öğretmenlere sınıf içi uygulamalarında yardımcı olabilecek çeşitli etkinlik örneklerine çalışmada yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.114
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini