Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 7
Çanakkale Şehitliğini Ziyarete Gelen Türlk Halkının Siyasi ve İnanç Eğilimlerine Göre Yabancı Algısı
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma “100. Yılında Türk ve Anzak Halklarının Çanakkale Savaşı ve Şehitliği Algısı” adlı projenin, Çanakkale Şehitliğini ziyarete gelen Türk halkının sosyo-bilişsel eğilimleri ve yabancı algıları değişkenleri arasındaki ilişkiyi ölçmeye dönük olarak projenin bir kısmını kapsamaktadır. Batılı devletlerin I. Dünya Savaşını, bütün dünyaya yayma çabalarının bir sonucu olarak Osmanlı Devleti de bu kanlı savaşın içinde kendisini bulmuştur. Bu savaşın bir parçası olarak Müttefiklerin birçok maksatla Çanakkale Boğazını geçme çabası, Türk tarihi açısından önemli sonuçlar doğurmuştur. Müttefikler, bir yıla aşkın sürdürdükleri kuşatmayı 9 Ocak 1916’tı tarihi itibariyle kaldırarak ve yenilgiyi de kabul ederek geri dönmek zorunda kaldıklarında, arkalarında her iki taraftan yarım milyon insan zayiatı bırakmışlardır. Türk milleti açısından çok pahalıya mal olan Çanakkale Savaşı, özgüvenin yeniden tesis edildiği bir milat ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolu açan bir zafer olarak zihinlerdeki yerini almıştır. Büyük bir külfet karşılığında elde edilen Çanakkale zaferi, Türk insanı açısında tarihte yaşanmış olan önemli bir olaydan daha fazlası olmuştur. Çanakkale Savaşı’nın Türk halkının nezdindeki bu değerinden dolayı, Yarımada’da mücadele verilen yabancılara karşı da bir tutum gelişmiştir. Ancak, aradan geçen bir asır içerisinde bu tutum, düşman algısından barışa doğru bir dönüşüm de göstermiştir. Türk halkında, Çanakkale’yi kendisini yok etmek için gelenlere karşı bir varoluş mücadelesi vererek milletin kaderinin yeniden tayin edildiği yer olarak görme algısının olduğu da bu çalışmada görülmüştür. Çalışma, savaşın 99. yılında Yarımada’ya gelen 475 Türk ziyaretçi üzerinde gerçekleştirilmiştir. Sosyo-bilişsel özellikler ve Türk insanının yabancı algısı değişkenleri Ki-kare testine tabi tutularak aralarında anlamlı bir ilişki olup olmadığının analizi yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.104
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini