Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 45
 İndirme 27
Fen Öğretmeni Adaylarının Yaratıcılık Kavramına ve Yaratıcı Düşünmeye İlişkin Görüşleri
2014
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öğrenme sürecinde, öğrencilerin yaşam boyu öğrenme becerilerindenolan yaratıcı düşünme becerilerinin geliştirilmesi ve kazanmış oldukları bubecerileri günlük hayatta kullanmaları için yönlendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Özellikle, bu süreçte önemli bir rol üstlenen öğretmenlerin, öğrencileri yaratıcı düşünmeleri için yönlendirmede duyarlı ve istekli olmaları onlarınsöz konusu becerileri kazanmalarını ve geliştirmelerini kolaylaştırmaktadır. Bunedenle söz konusu araştırmada fen öğretmeni adaylarının yaratıcılık kavramına ve yaratıcı düşünmeye ilişkin görüşlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Buamaç doğrultusunda Türkiye’de yer alan orta büyüklükteki bir üniversitedeöğrenim gören 110 fen öğretmen adayına sekiz açık uçlu sorunun yer aldığı biranket uygulanmıştır. Araştırmadan elde edilen verilerin analizinde içerik analizinden ve betimsel analizden yararlanılmıştır. Verilerin analizi sonucunda isegenel olarak öğretmen adaylarının yaratıcı bireylerin sorunlara pratik çözümlerüretebilen zeki, araştırmacı ve farklı bireyler olduklarını düşündükleri belirlenmiştir. Ayrıca öğretmen adayları çevrenin, ailelerin, öğretmenlerin bireylerinyaratıcılıklarını olumlu ya da olumsuz yönde, buna karşılık geleneksel öğretimin, tek yönlü bakış açısının, düşüncelerin bastırılmasının bireylerin yaratıcılıklarını olumsuz yönde etkileyebildiğini ifade etmişlerdir

Anahtar Kelimeler:

Fen Teachers' Candidates' Relationship To Creativity and Creative Thinking
2014
Yazar:  
Özet:

In the learning process, it is of great importance to develop the creative thinking skills of students from their lifelong learning skills and to guide them to use the bubbles they gain in their daily lives. In particular, teachers taking an important role in this process are sensitive and willing to guide students to their creative thinking, making it easier for them to acquire and develop their subject skills. In this study, the aim is to identify the candidates’ opinions on the concept of creativity and creative thinking. According to Buamaç, a medium-sized university in Turkey has been examined for 110 scientist candidates with eight open end issues. The analysis of the data obtained from the research has been used by content analysis and visual analysis. The analysis of the data has determined that the teaching candidates are generally believed that creative individuals are intelligent, researchers and different individuals who can make practical solutions to problems. In addition, the teacher candidates have expressed the creativity of the environment, the families, the teachers to individuals in a positive or negative direction, and the traditional teaching, the one-way perspective, the suppression of thoughts can negatively affect the creativity of individuals.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.379
Atıf : 10.100
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini