Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 65
 İndirme 25
Türkiye Türkçesi Öğrenen Türkmenlerde Görülen Sesli Okuma Yanlışları ve Çözüm Önerileri / Oral Reading Mistakes Seen in Turkmen People Who Are Learning Turkey Turkish and Suggestions For Solutions
2016
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dil öğretimi dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerinin geliştirilmesi ile mümkündür. Bu anlamda her bir becerinin üzerinde önemle durulmalı ve beceriye özgü etkinlikler yapılmalıdır. Yabancı dil öğreniminin ilk zamanlarında okuma yanlışlarının yapılması olağandır. Ancak bu yanlışlarınkısa sürede düzeltilmesi gerekmektedir. Bu çalışmayla Türkiye’de dilimizi öğrenen Türkmen öğrencilerin sesli okuma hatalarını tespit etmek ve bu konuda çözüm önerileri geliştirmek amaçlanmıştır. Çalışmada Aksaray Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan dokuz Türkmen öğrencinin sesli okuma hatalarını tespit etmek amacıyla onlara bir metin verilmiş ve okumaları kayıt altına alınmıştır. Bu kayıtlar araştırmacılar tarafından dinlenmiş ve içerik analizi yapılarak hatalar belirlenmiştir. Bu hatalar ses yutumu, ekleme yaparak okuma, yanlış ses kullanımı ve benzeterek okuma başlıkları altında toplanmıştır. Her bir deneğin yaptığı okuma hataları tablolar halinde gösterilmiştir. Buna göre %50,9’lafazla yapılan hata, yanlış harf kullanımıdır ve katılımcıların tamamı bu hatayı yapmıştır. %17,6 hata oranı ile ekleme yaparak okuma ikinci sıradadır ve katılımcıların %88,8’inde bu hata görülmektedir. Üçüncü sırada %12 ile ses yutumu hatası bulunmaktadır ve katılımcıların %88,8’i bu hatayı yapmıştır. Katılımcıların %33,3’ünün yaptığı benzeterek okuma %6,49 ileaz görülen hata türü olmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 925
Atıf : 3.670
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini