Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 154
 İndirme 68
Türkiye’de Kentleşme ve İktisadi Büyüme İlişkisinin Zamanla Değişen Nedensellik Analizi Yöntemiyle İncelenmesi
2017
Dergi:  
JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to examine the relationship between the share of the urban population in the total population and per capita GDP in Turkey. For this purpose, the annual data for the period of 1961-2015 of Turkey is used. After the Johansen Cointegration Analysis that conducted to determine thevariables' stationarity tests and the existence of a long-term relationship between the variables, long and short-term Granger causality analysis was examined. Finally, a time-varying causality analysis was conducted to determine the causality periods between variables. As a result of the analysis in the study, it was found that there were no long-term relationships between the variables but two way causality relations between the variables according to the Granger causality analysis through VAR method. Time-varying causality analysis has shown that, unlike traditional methods, the relationships between variables may be changed over time. 1983-1998 and 2000-2015 periods, it was seen that there was causality from urbanization to growth.This development may be influenced by the acceleration of urbanization through the effects of industrialization, tourism development and terrorist events in the post-1980 period. Moreover, the periods of causality from growth towards urbanization show that economic growth can be more effective in growth and urbanization of the settlements from period to period by increasing division of labor, export and employment

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 326
Atıf : 537
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini