Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 106
 İndirme 47
Öğretmen Adaylarının Benlik Saygısı Düzeylerine Göre İyimserlik ve Stresle Başaçıkma Stillerinin İncelenmesi
2012
Dergi:  
İlköğretim Online
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, öğretmen adaylarının benlik saygısına göre iyimserlik düzeyleri ve stresle başaçıkma stillerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda, öğrencilerin benlik saygısı düzeylerini ölçmek için Arıcak (1999) tarafından geliştirilen Benlik Saygısı Ölçeği, iyimserlik düzeylerini ölçmek için Balcı ve Yılmaz (2002), tarafından geliştirilen İyimserlik Ölçeği, stresle başaçıkma stillerini belirlemek için Şahin ve Durak (1995) tarafından geliştirilen Stresle Başaçıkma Tarzları Ölçeği kullanılmıştır. Araştırma örneklemi, Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesine devam eden öğrencilerden oluşmuştur. Araştırma grubu, eleman örnekleme yöntemiyle seçilmiş 543 kadın ve 309 erkek olmak üzere toplam 852 öğrenciden oluşmuştur. Veriler, 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde, bu örneklem grubundan toplanmış ve analiz edilmiştir. Araştırma bulgularına göre benlik saygısının, iyimserlikteki toplam varyansın % 42.9’unu açıkladığı görülmektedir. Depresif duygulanımla iyimserlik arasında negatif yönde bir ilişkinin olduğu belirlenmiştir. Öğretmen adaylarının stresle başaçıkmada; kendine güvenli yaklaşım, iyimser yaklaşım ve sosyal destek arama yaklaşımı alt boyutları ile benlik saygısı alt boyutlarından benlik değeri, özgüven, kendine yetme, başarma ve üretkenlik alt boyutları arasında pozitif yönlü, depresif duygulanımla negatif yönlü anlamlı bir ilişkinin olduğu saptanmıştır. Bulgular literatür desteği ile tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Review Of Teacher Candidate’s Styles Of Opposition and Stress According To The Level Of Self-respect
2012
Yazar:  
Özet:

This study aims to determine the levels of optimism and the styles of dealing with stress according to the self-esteem of the teacher candidates. In line with this goal, the Self-respect Measurement developed by Arıcak (1999) to measure the levels of self-respect of students, the Optimism Measurement developed by Balcı and Yılmaz (2002) to measure the levels of optimism, and the Stresle Behavior Measurement developed by Shahin and Durak (1995) to determine the styles of dealing with stress. The research sample consisted of students continuing to the Faculty of Education of Selçuk University Ahmet Keleşoğlu. The research group consisted of a total of 852 students, including 543 women and 309 men, selected by the element sampling method. The data was collected and analyzed from this sample group during the 2010-2011 educational-learning period. Research finds that self-esteem reveals 42.9% of the total variance in optimism. It has been determined that there is a negative relationship between depression and optimism. In dealing with stress, teachers’ candidates have found that there is a positive, depressive and negative sense relationship between the low dimensions of self-assurance, self-assurance, self-sufficiency, achievement and productivity, the low dimensions of self-assurance, the low dimensions of self-assurance, the low dimensions of self-assurance, the low dimensions of self-assurance, the low dimensions of self-assurance, the low dimensions of self-assurance, the low dimensions of self-assurance, the low dimensions of self-assurance, the low dimensions of self-assurance, the low dimensions of self-assurance, the low dimensions of self-assurance, the low dimensions of self-assurance, the low dimensions of self-assurance, the low dimensions of self-assurance, the low dimensions of self-assurance. The findings were discussed with the support of literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İlköğretim Online
İlköğretim Online