Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 193
 İndirme 51
Gümrük Birliği’nden Sonra Türkiye-ab İlişkileri
2014
Dergi:  
Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

II. Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa özellikle dünya ticaretinde çok yönlü denkleşmeye imkan sağlamak, dış ticareti canlandırmak amacıyla ekonomik bütünleşme sürecine girmiş ve çeşitli organizasyonlar kurmuştur. Bunlardanönemlisi ve etkilisi; bugün AB(Avrupa Birliği) olarak adlandırılan yapıda üyeler arasında uygulanan GB (Gümrük Birliği)’dir. AKÇT (Avrupa Kömür Çelik Teşkilatı)’nı kuran Paris Antlaşması’nın imzalanmasıyla (Almanya, Fransa,İtalya,Belçika, Hollanda ve Lüksemburg) gelecekteki AB’nin temelleri atılmıştır. Türkiye, Avrupa Birliği’ne üye olmak isteyen ve bunun için çaba gösteren bir ülkedir. Bu bağlamda Türkiye, bu konudaki çalışmalarını ekonomik, siyasi, kültürel ve güvenlik alanlarındaki batılı kuruluşlarla ilişkilerini geliştirerek göstermektedir. 1963 yılında Türkiye ile Avrupa Ekonomi Topluluğu arasında imzalanan Ortaklık Antlaşması, Avrupa ülkeleriyle ilişkilerin temelini oluşturmuştur. 1996’da imzalanan Gümrük Birliği Antlaşması ise ilişkilerin dönüm noktasıdır. AB-Türkiye ilişkileri, 10-12 Aralık 1999’da Helsinki’de gerçekleştirilen zirvede Türkiye’nin adaylığının kabul edilmesiyle birlikte tam anlamıyla tam üyelik perspektifine oturmuştur. Hazırlanan Uyum Yasası Paketleri, Türkiye İlerleme Raporları, Ulusal Programlar, AB Zirvelerinde alınan kararlar; Türkiye’yi bir adım daha AB’ne yaklaştırmıştır. 3 Ekim 2005 tarihinde Lüksemburg’da yapılan hükümetler arası konferans’ta alınan karar uyarınca, AB, Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini başlatmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Turkish-eu Relations After The Customs Union
2014
Yazar:  
Özet:

and II. After the World War, Europe has entered the process of economic integration in order to enable diversification, in particular in world trade, to revive foreign trade and establish various organizations. The important and effective of these is the GB (Customs Union) applied among members in the structure called the EU (European Union) today. With the signing of the Paris Treaty (Germany, France, Italy, Belgium, the Netherlands and Luxembourg), the foundation of the future EU has been set. Turkey is a country that wants to become a member of the European Union and strives for it. In this context, Turkey demonstrates its work on this issue by developing its relations with Western organizations in economic, political, cultural and security areas. The Partnership Treaty between Turkey and the European Economic Community, signed in 1963, formed the foundation of relations with the European countries. The Customs Union Treaty, signed in 1996, is a turning point for relationships. The EU-Turkey relations came to the full perspective of membership with the acceptance of the candidacy of Turkey at the summit held in Helsinki on 10-12 December 1999. The prepared compliance legislation packages, the progress reports of Turkey, the national programs, the decisions taken at the EU summits have made Turkey a step further closer to the EU. In accordance with the decision taken at the intergovernmental conference held in Luxembourg on October 3, 2005, the EU began full membership negotiations with Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 96
Atıf : 463
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini