Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 65
 İndirme 33
Teachers’ Attıtudes and Behavıors Towards Students Perceıved As Unsuccessful
2007
Dergi:  
The Journal of Turkish Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Abstracten Bu araştırmanın amacını, ilköğretim okullarında görev yapan birinci kademe sınıf öğretmenlerinin, başarısı düşük öğrencilere yönelik tutum ve davranışlarının öğretmen algılarına göre belirlenmesi oluşturmaktadır. Araştırma, betimsel tarama modeli çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın evreni, Ankara ili Altındağ ilçesi merkezinde yer alan ilköğretim okullarında görev yapan 1095 sınıf öğretmeni olarak belirlenmiştir. Araştırmanın örneklemini ise Ankara ili Altındağ ilçesi merkezinde yer alan 69 ilköğretim okulundan tesadüfî olarak seçilen 32 İlköğretim okulunda görevli 330 sınıf öğretmeni oluşturmuştur. Alan yazın taranarak öğretmenlerin tutum ve davranışlarını belirlemek üzere 39 maddelik anket hazırlanmıştır. Hazırlanan anket Ankara ili Altındağ ilçesi merkezinde tesadüfî yolla seçilen 32 ilköğretim okulunda görevli sınıf öğretmenlerine uygulanmıştır. Araştırmada 295 öğretmenin görüşlerinden oluşan veriler işlenirken, öğretmenlerin başarısız olarak algıladığı öğrencilerin başarısızlıklarında etkili olduğunu düşündüğüönemli ilk 5 faktörün tespiti yapılmıştır. Öğretmenlerin; planlama, sınıf içi uygulama, olumlu davranışı pekiştirme, başarısızlık karşısında uyarma boyutlarında başarısız olarak algıladıkları öğrencilere yönelik tutum ve davranışlarının analizi yapılmıştır. Öğretmenler, ders planlaması yaparken başarısız öğrencileri dikkate aldıklarını, onların seviyelerine uygun davrandıklarını, olumlu davranışlarını pekiştirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını, motivasyon ve dikkat çekme davranışı içinde olduklarını belirtmişlerdir. Öğrencilerin başarısızlığınınönemli nedeni, öğretmen görüşlerine göre “aile ilgisizliği” olarak tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






The Journal of Turkish Educational Sciences
The Journal of Turkish Educational Sciences