Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 87
 İndirme 38
48-62 AYLIK ÇOCUKLARIN ÖZ-DÜZENLEME BECERİLERİ İLE EBEVEYNLERİNİN İLETİŞİM KURMA DÜZEYLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ
2019
Dergi:  
İnönü University International Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma okul öncesi dönemde çocuğu olan ebeveynlerin çocukları ile iletişim kurma düzeyleri ile çocukların öz-düzenleme becerileri arasındaki ilişkinin incelenmesi amacıyla yapılmıştır. İlişkisel tarama modelinde desenlenen araştırmanın örneklemini Bingöl ve Hatay ilinde okul öncesi eğitime devam eden ve rastgele seçilen 317 çocuk oluşturmuştur. Veri toplama aracı olarak; çocuklara ait bilgilerin yer aldığı “Kişisel Bilgi Formu”, “Anne-Baba-Çocuk İletişimini Değerlendirme Aracı (ABÇİDA)” ve “Öz-Düzenleme Becerileri Ölçeği (Anne Formu)” ölçeği kullanılmıştır. Elde edilen verileri analiz etmek için tanımlayıcı istatistikler (ortalama, standart sapma, minimum ve maksimum), sayı ve yüzde, Duncan testi, Pearson Korelasyon katsayısı hesaplanmıştır. Sonuçta; ebeveynlerin çocukları ile iletişim kurma düzeyleri ile çocukların öz-düzenleme becerileri arasında negatif düzeyde, çok zayıf ve anlamlı bir ilişki saptanmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between 48-62 Months Children's Self-regulation Skills and Communication Levels Of Parents
2019
Yazar:  
Özet:

This study was conducted to investigate the relationship between self-regulation skills of 48-62 months children and their parents' level of communication. The sample of the study, which was designed in the relational screening model, consisted of 317 randomly selected children attending pre-school education in Bingöl and Hatay. “Personal Information Form”, Mother-Father-Child Communication Assessment Tool (ABÇİDA) ”and“ Self-Regulation Skills Scale (Mother Form) ”scale were used as data collection tool. Descriptive statistics (mean, standard deviation, minimum and maximum), number and percentage, Duncan test, Pearson Correlation coefficient were calculated to analyze the obtained data. After all; a very weak and significant relationship was found between parents' level of communication with their children and their self-regulation skills. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İnönü University International Journal of Social Sciences

Alan :   Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 300
Atıf : 1.773
İnönü University International Journal of Social Sciences