Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 330
 İndirme 90
Kent Konsey’lerinin Yerel Demokrasi Açısından İşlevselliği (gaziantep Örneği)
2017
Dergi:  
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yerel yönetimler, demokratik değerlerinuygun ölçekte gerçekleştiği yönetim kademesi olarak kabul görülmektedir. Bunun başta gelen nedeni, yerel yönetimlerin halkın kendi kendisini yönetmesine olanak veren kurumlar olmasıdır. Halk bunu kendi eliyle seçmiş olduğu organlar aracılığıyla yapar. Yönetime katılım, hizmetlerde etkinlik, demokratik uygulamalar ve özgürlük gibi demokrasinin pek çok değeri yerel yönetimlerle sağlandığı için yerel yönetimlere aynı zamanda yerel demokrasiler diye de adlandırılmaktadır. Kent konseylerinin bir katılım mekanizması olarak kent yönetimine ve yerel demokrasiye ne denli katkıda bulunduğunun değerlendirilmesi çalışmamızın temel konusunu teşkil etmektedir. Konseyin yerel demokrasiye iki farklı açıdan katkısının olduğu söylenebilir. Birincisi, konseyin faaliyetleri ve etkinlikleri sonucunda paydaşların ve hemşehrilerin kentin siyasal ortamla ilişkilerinin gelişmesi, kentsel aidiyet oluşturulması ve katılım kültürünü geliştirdiği gibi yerel siyasal davranışlar üzerinde etkide bulunup bulunmadığı; ikincisi ise kent konseyleri genel kurulu ve çalışma meclisleri tarafından alınan kararların belediyeler tarafından dikkate alınıp alınmadığı önem taşımaktadır. Çalışmamızın kavramsal kısmında, yerel yönetim ve demokrasi ilişkisi açıklanmaya çalışılacaktır. Yerel düzeyde halkın, özellikle kurumsal düzeyde, yönetime katılımına olanak tanıyan kent konseylerinin, yerel otoriteler üzerinde etkin olup olmadığı çalışmamızın temel sorunsalını oluşturacaktır. Kent konseylerinin etkinliği/işlevselliği, Gaziantep kent konseyi örneğinde, inceleme konusu yapılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

The Functionality Of The City Council In Terms Of Local Democracy (gaziantep Example)
2017
Yazar:  
Özet:

Local governments are recognized as a level of governance in which democratic values are performed on a suitable scale. This is primarily due to the fact that local governments are institutions that allow the people to govern themselves. The people do this through the organs they have chosen by their own hands. Many values of democracy, such as participation in government, activity in services, democratic practices and freedom, are provided by local governments, and they are also called local democracies. The assessment of how much the City Councils contributed to the city administration and local democracy as a participation mechanism is the main subject of our study. It can be said that the Council has contributed to local democracy in two different ways. First, the Council’s activities and activities have an impact on local political behavior, such as the development of the interests and nurses’ relations with the city’s political environment, the establishment of urban membership and the development of the participation culture; second, the city councils have the importance of whether the decisions taken by the general assembly and the working councils are taken into account by the municipalities. In the conceptual part of our study, we will try to explain the relationship between local government and democracy. The main question of whether the municipal councils, which enable the participation of the public at the local level, especially at the institutional level, will be our work on whether they are effective on local authorities. The effectiveness/functionality of the city councils, in the example of the Gaziantep city councils, has been examined.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 692
Atıf : 5.698
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini