Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 130
 İndirme 46
Türkiye’de Kent Konseylerinin Bilinirliği/tanınırlığı: Gap Bölgesi Örneği
2017
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda dünyada yerinden yönetim bir dönüşüm süreci içine girmiş, küreselleşme ve yerelleşme gibi birbirine zıt iki kavram toplumlarda büyük bir değişim yaşatmış, yerelleşme sürecine paralel olarak da yerel yönetimler bir değişim/dönüşüm yaşamıştır. Demokrasinin gelişmesinde önemli bir araç olarak görülen yerel yönetimlere verilen değerin artmasıyla birlikte, içinde Türkiye’nin de yer aldığı birçok ülkede yerel yönetimlerin yeniden yapılandırılmasına yönelik reformlar yapılmıştır. Yerel yönetimler alanında yapılan bu reformlar yönetimi etkileyen aktörlere de yansımış ve son dönemde yapılan yerel yönetimlere yönelik yapısal düzenlemelerde kent konseylerine önemli roller verilmiştir. Türkiye’de 2005 yılında çıkarılan 5393 sayılı belediye yasası ile oluşturulan kent konseyleri vasıtasıyla belediyeler, yerel halkın düşüncelerini meclise taşıyabilecek, merkezi yönetimle yerel halk arasında iletişim sağlayabilecektir. Aynı zamanda vatandaşların isteklerinin kent konseyleri tarafından dikkate alınması, katılım olgusunu da güçlendirecektir. Buradan hareketle çalışmada 5393 sayılı yasada yer alan, katılımcılığın çarpıcı bir örneği haline gelen ve yeni bir katılım mekanizması olarak tanımlanan “Kent Konseyleri” Türkiye’de Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölgesi kapsamında incelenecek olup, bölgede Kent Konseylerinin işlevleri ve tanınırlığı/bilinirliği alan çalışmasıyla birlikte ortaya konulmaya çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.753
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini