Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 114
 İndirme 42
Halkla İlişkiler 2.0: Araçlar ve Uygulama Alanları
2016
Dergi:  
İNİF E- DERGİ
Yazar:  
Özet:

Kısaca örgütlerin ya da kişilerin hedef kitleleri ve sosyal paydaşları ile olan iletişim süreçleri olarak tanımlanan halkla ilişkiler, web 2.0 teknolojisinin hayatımıza girmesiyle farklı bir boyut kazanmıştır.  Bu doğrultuda örgütlerin hedef kitle ve sosyal paydaşlarıyla iletişim süreçleri dönüşüme uğramış, bu teknoloji ile örgütler karşı tarafın düşüncelerini dinleme olanağına sahip olmuşlardır. Web 2.0 teknolojisinin halkla ilişkiler amaçlı kullanılması ile halkla ilişkiler 2.0’ın farklı uygulama alanları ortaya çıkmıştır. Şirketler günümüzde sanal ortamda itibarlarını yönetmek için online (çevrimiçi) itibar yönetimi yapmalıdırlar. Yine sanal ortamda hedef kitle ve paydaşları ile iletişim kurmak için kurumsal web siteleri tasarlamalı, e-postalarını iletmeli, online basın bültenleri yazmalı, sosyal medya hesaplarını yönetmeli ve kurumsal bloglarını oluşturmalıdırlar. Halkla ilişkiler araçları olarak nitelendirilen bu araçlar şirketlerin sanal ortamda var olmaları için gereken araçlardır. Örgütlerin sanal ortamda krizleri yönetmek için de dikkat etmeleri gereken unsurlar bulunmaktadır, bu doğrultuda internet örgütler için hem avantaj hem de dezavantajlara sahip olan bir teknolojidir. Çalışma kapsamında kurumların hem online itibar yönetimi hem de online kriz iletişimi sürecinde, sanal ortamı sürekli olarak izleme ve gözlem yapmaları gerektiği sonucuna varılmıştır. Tüm bu iletişim faaliyetleri kurumsal kimlik özellikleri ile tasarlanmalı ve bu süreç internetin anlık bilgi paylaşımı özelliği göz önünde bulundurularak gerçekleştirilmelidir. Yine sosyal medyada yer alan olumlu / olumsuz içeriklerin de halkla ilişkiler 2.0 uzmanları tarafından takip edilmesi ve sosyal medyada anlık etkileşimin sağlanması gerekmektedir. Sonuç olarak günümüz teknoloji çağında halkla ilişkiler 2.0 kavramı, halkla ilişkiler 2.0 araçları ve uygulama alanları örgütlerin yönetmek zorunda oldukları bir uzmanlık alanıdır. Gelecekte halkla ilişkiler 2.0’ın daha da önem kazanacağı düşünüldüğünde günümüzde bu alana yatırım yapmanın stratejik bir adım olacağı aşikardır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2016
Yazar:  
0
2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İNİF E- DERGİ

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 226
Atıf : 642
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini