Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 35
 İndirme 13
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ELEKTRONİK ALIŞVERİŞ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ
2010
Dergi:  
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma üniversite öğrencilerinin interneti kullanma amaçlarını, elektronik alışveriş yapma durumlarını ve elektronik alışveriş hakkındaki görüşlerini belirlemek amacı ile yürütülmüştür. Araştırmanın çalışma grubunu Ankara Üniversite’sinin farklı fakültelerinde öğrenim gören 519 öğrenci oluşturmuştur. Verilerin toplanmasında anket kullanılmıştır. Çalışmanın sonucunda öğrencilerin internetifazla araştırma yapmak için kullandıkları, öğrencilerin sadece dörtte birinin elektronik alışveriş yaptıkları, cinsiyetin elektronik alışveriş yapma ve elektronik alışveriş hakkındaki görüşlerde etkili olduğu, erkeklerin kızlara göre, daha fazla elektronik alışveriş yaptıkları ve elektronik alışveriş hakkında daha fazla olumlu görüşe sahip oldukları saptanmıştır. “Elektronik alışveriş kolay ve zahmetsizdir”, “ürünlerin fiyatı piyasaya göre daha uygundur” ve “yeni ürün ve hizmetler hakkında daha çabuk bilgi sahibi olunur” ifadesine katılan erkek öğrencilerin oranının kız öğrencilerin oranından fazla olduğu ve gruplar arasındaki farkın önemli olduğu bulunmuştur (sırasıyla p< 0.01, p< 0.001, p< 0.05). “Elektronik alışveriş güvenli değildir”, “satın alınmak istenen ürüne dokunma hissetme olanağı sağlamadığından pek tercih edilmez”, “sipariş edilen ürün ile teslim edilen ürün farklı olabilir”, “geleneksel alışverişe göre zevksizdir” ifadelerine katılan kız öğrencilerin oranının erkek öğrencilerin oranından fazla olduğu ve gruplar arasındaki farkın istatistikî açıdan önemli olduğu saptanmıştır (sırasıyla p< 0.001, p< 0.001, p< 0.01, p< 0.001). Bu durumda kız öğrencilerin daha çok geleneksel yöntemle alışveriş yapmaya meyilli oldukları söylenebilir. Ayrıca gelir arttıkça elektronik alışveriş yapan öğrencilerin oranının da arttığı belirlenmiştir (p< 0.001).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 707
Atıf : 5.745
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi