Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 58
 Görüntüleme 164
 İndirme 66
Göç ve Çocuk Suçluluğu
2006
Dergi:  
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

In the recent years, usage of the terms child and crime together in a sentence indicates existence of a social problem. For this reason sociopsychological factors that direct children to crime has to be analyzed, rather than “Juvenile Delinquency”. In this study we aimed to make firm socio-demographic characteristics that direct children to commit a crime. We compare the family relations and aggressive behaviours of two sample groups to find the connections between migration and Juvenile Delinquency. One of the groups was selected among children who had committed a crime and other was selected among children who never had committed a crime. At the end of the study we found that children who had committed a crime have more aggressive behaviours than other group and we proved that their family realtions are also unhealty relative to the crime commited group using “Family Evaluation Scale and Aggressiveness Scale”. The most important outcome of this study is that migration of the families from rural to urban areas inthe last few years is the main reason of the aggressive behaviours of children and their being directed to crime.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi