Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 92
 İndirme 31
Oğuz Epik Düşüncesinin Kaynağı Olarak Kitab-ı Dede Korkut’un Dresden Nüshası / Dresden Copy Of The Kitab-i Dede Korkut As A Source Of Oghuz-epic Thought
2008
Dergi:  
Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ouml;ZET Makalede Dede Korkut Kitabırsquo;nın Dresden yazmasının ouml;nemli bazı problemleri ele alınmıştır. Oğuz hikacirc;yelerinin, epos ve hikacirc;ye hacirc;line douml;nuuml;şmesi, ozan repertuarında gelişmesi, farklılaşması, tarihicirc; devirlerin izlerini iccedil;ermesi ve guuml;nuuml;muuml;ze geliş ccedil;izgisi incelenmiş, hikacirc;yelerinin sorunlarına accedil;ıklık getirilmiştir. Hikacirc;yelerin Dresden nuuml;shası esas alınarak Oğuz epik geleneğine uygun olarak tarihicirc; gelişimi buuml;tuuml;n youml;nleriyle tespit edilmiştir. Hikacirc;yelerin souml;zluuml; gelenekten yazılı biccedil;ime geccedil;işi, hikacirc;yelerde Oğuz epik duuml;şuuml;ncesinin yansımaları, metinlerin kuruluş ouml;zellikleri ccedil;ok youml;nluuml; olarak değerlendirilmiştir. Anahtar Kelimeler: Dede Korkut Hikacirc;yeleri, Oğuz epik geleneği, epik hafıza. nbsp; ABSTRACT This article discusses some important problems in Dresden writing of Kitab-i Dede Korkut. Transformation of Oghuz stories into epos and story form, their development and differentiation in bard repertoire, traces of the historical periods in these stories and how they have survived to date were studied and the problems of the stories were clarified. Based on the Dresden copy of the stories, the historical development of the stories was established in all aspects in accordance with Oghuz-epic tradition. The change in the stories from the oral tradition to the written form, reflections of the Oghuz-epic thought in the stories, forming characteristics in texts were evaluated from different angles. Key Words: Dede Korkut stories, Oghuz-epic tradition, epic memory.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi