Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
The Relationship of Family Functioning with Math Success in Middle School Students
2023
Dergi:  
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı öğrencinin içinde bulunduğu ailenin işlevselliği ile matematik başarısı arasındaki ilişkinin belirlenmesidir. Araştırma, 2019-2020 eğitim-öğretim dönemi içerisinde 7. ve 8. sınıfta okuyan 167 öğrenci ile gerçekleştirilmiştir. Veriler "Tanıtıcı Özellikler Formu", "Aile Değerlendirme Ölçeği" ve ‘Matematik Başarı Testi’ ile toplanmıştır. Analizde tanımlayıcı istatistikler, Mann-Whitney U, Anova, Kruskal Wallis ile Spearman korelasyon testleri uygulanmıştır. Veri analizinde SPSS 20.0 programı kullanılmıştır. ‘Aile Değerlendirme Ölçeği’nde işlevsizliğin en fazla olduğu boyut “gereken ilgiyi gösterme” olarak bulunmuştur. Öğrencilerin ortanca matematik puanı 52’dir (min-max:1.76-96). Babası memur olan çocukların matematik başarı puanı daha yüksek olduğu bulunmuştur (p<0.05). Matematik başarı puanı ile Aile Değerlendirme Ölçeği’nin tüm alt boyutları arasında negatif yönlü orta güçlükte anlamlı korelasyon belirlenmiştir (p<0.05). Eğitim programları öğrencilerin aile algılarını olumlu etkileyecek şekilde yeniden planlanmalıdır. Uygulanacak etkinlikler ile aile içi ilişki yönetimi, empati ve stres ile başa çıkma gibi konularda bireylerin becerileri geliştirilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Of Family Functionality With Math Success In Primary School Second Grade Students
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to determine the relationship between the functionality of the family in which the student is included and the success in mathematics. The research was conducted with 167 students studying in the 7th and 8th classes within the 2019-2020 academic year. The data was collected through the "Introductory Characteristics Form," "Family Assessment Scale," and "Math Achievement Test." Mann-Whitney U, Anova, Kruskal Wallis, and Spearman correlation tests were conducted the identifying statistics in the analysis. SPSS 20.0 program was used in data analysis. The dimension with the maximum non-functionality was found as "showing the necessary interest" in the Family Assessment Scale." The median mathematics score of the students is 52 (min-max:1.76-96). Mathematics achievement scores of children whose fathers were officer were found to be higher (p<0.05). A negative-directed medium-strength significant correlation was detected between the whole sub-dimensions of the Family Assessment Scale and math achievement score. Education programs are required to be replanned to positively affect the perception of the family of the students. The skills of the individuals in the matters such as empathy and coping with stress, and domestic relationship management should be developed through the activities to be performed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.189
Atıf : 4.808
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi