Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 8
Investigation Of The Effect Of Spiritual Leadership On Organizational Health In Metal Industrial Enterprises: The Case Of Konya City
2021
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Yöneticilerinin üst düzeyde kişisel özellikleri ve farkındalıkları olması, olumlu tutum ve davranışlar sergilemesi yani ruhsal liderlik vasıflarına sahip olması çalışanlarının örgüt hakkındaki örgütsel sağlık gibi olumlu algılarını artırabilir. Bu çalışmada Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren metal sanayi işletmelerinde görev yapan ve yönetici düzeyinde olmayan beyaz yakalı çalışanların ruhsal liderlik ve örgütsel sağlık değişkenleri hakkındaki görüşlerinin değerlendirilmesi ana amaç olarak belirlenmiştir. Buna ek olarak, ruhsal liderliğin alt boyutlarının örgütsel sağlık alt boyutları üzerindeki etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada ilk bölüm kavramsal çerçeve ikinci bölüm metodoloji kısmını içermektedir. Araştırmada amaçlı örnekleme yöntemi kullanılmıştır ve anketler 187 beyaz yakalı çalışan üzerinde uygulanmıştır. Analizler SPSS 18.0 ve AMOS 18.0 paket programları ile yapılmıştır. Analiz sonuçlarına göre ruhsal liderliğin örgütsel sağlık üzerinde kısmen etkisi olduğu saptanmıştır. Ayrıca ruhsal liderlik alt boyutlarından vizyonun, umut/inancın ve üyeliğin CMP’nin üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğu bulunmuştur. Son olarak, ruhsal liderlik alt boyutlarından umut/inancın, özgecil sevginin ve anlam/çağrının GARD’ın üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğu bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 115
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini