Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
Alternatif Müze Arayışlarına Bir Örnek “borusan Contemporary “ Koleksiyon ve Sergileme Sorunsalı
2021
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Geçmiş ile gelecek arasında bağ kurarak, toplumun yapıtaşlarından birini oluşturan, kültürel değerlerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayan, müzeciliğin temelleri oldukça erken devirlere dayanmaktadır. 21.yüzyıla gelindiğinde ise, müzeler çağdaşlaşma süreci içine girmiştir ve dünya genelinde yeni müzecilik anlayışı benimsenmiştir. Bu süreç içinde, toplumsal işlevlerini geliştiren ve çeşitlendiren müzeler durağan ve klasik müze anlayışından kurtularak dinamik bir tavır sergilemeye başlamışlardır. Ülkemizi de etkisi altına alan bu yeni müzecilik anlayışı müze kavramında ki çeşitlenmeleri de beraberinde getirmiştir. Bu çalışmada, ülkemizde ilk ve tek olma özelliğine sahip “ofis müze” konseptiyle hizmet veren, hafta içi ofis binası olarak kullanılırken hafta sonları müze olarak ziyarete açılan Borusan Contemporary’nin müzecilik faaliyetleri, koleksiyon ve sergileme sorunsalı incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

A Sample For Alternative Museum Searches "borusan Contemporary" Collection and Exhibition Questions
2021
Yazar:  
Özet:

The foundations of musealism, which, by building links between the past and the future, constitutes one of the creators of society, enables cultural values to be lived and transmitted to future generations, are based on very early periods. By the 21st century, the museums entered the process of modernization and the new concept of museumism was adopted throughout the world. During this process, the museums that develop and diversify their social functions have begun to demonstrate a dynamic attitude by getting rid of the standing and classic museum understanding. This new museum concept, which has influenced our country, has brought together the diversity of the museum concept. In this study, Borusan Contemporary’s museum activities, collection and exhibition, which serves with the concept of “office museum” with the ability to be the first and the only one in our country, will be examined problematically while used as a week-end office building as a museum in the weekend.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 354
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini