Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 11
Mekanik Enerjinin Korunumu Akademik Başarı Testi Geçerlik ve Güvenirlik Çalışmaları
2021
Dergi:  
HAYEF: Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, lisans düzeyi fizik dersi “Korunumlu Sistemlerde Mekanik Enerjinin Korunumu” öğrenci akademik başarısını ölçmek için akademik başarı testi geliştirme çalışması yapılmıştır. Geliştirilen test 7 adet açık uçlu sorudan oluşmaktadır ve bu sorular revize edilmiş Bloom taksonomi basamaklarından ilk beş basamağı karşılamaktadır. Test açık uçlu sorulardan oluştuğu için ayrıca cevaplama anahtarı da hazırlanmıştır. Testin geçerlik ve güvenirlik çalışmaları toplam 317 Fizik-1 dersini almış Fen Bilgisi öğretmen adayı ile yürütülmüştür. Bu çalışmalar sonucunda test, Cronbach alfa değeri ,758, madde ayırt ediciliği ortalama ,364 ve madde güçlüğü ortalama ,264 değerleri ve uzman görüşleri doğrultusunda geçerli ve güvenilir bulunmuştur. Elde edilen tüm bu bilgiler doğrultusunda geliştirilen testin Fizik-1 Dersi Enerji Ünitesi Korunumlu Sistemlerde Mekanik Enerjinin Korunumu Konusunda geçerli ve güvenilir bir problem çözmeye yönelik akademik başarı testi olduğu söylenebilir ve araştırmacılar/uygulayıcılar tarafından kullanılabileceği önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Mechanical Energy Conservation Academic Success Test Validity and Safety Studies
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, the Bachelor's level of physics course "Protection of Mechanical Energy in Immunity Systems" was conducted to develop the academic success test to measure student academic success. The developed test consists of seven open end questions and these questions meet the first five stages of the revised Bloom taxonomy stages. Because the test consists of open end questions, the answer key is also prepared. The validity and reliability studies of the test were carried out with a scientist candidate who received a total of 317 Physics-1 courses. The test was valid and reliable according to the Cronbach alpha value, 758, substance differentiability average, 364 and substance difficulty average, 264 values and expert opinions. According to all the information obtained, it can be said that the test developed in accordance with Physics-1 Course Energy Unit is an academic success test to solve an applicable and reliable problem on the protection of mechanical energy in mechanical systems and it can be suggested that it can be used by researchers/applicators.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










HAYEF: Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 451
Atıf : 2.993
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini