Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 9
Yuzeysel Davranis Yolu İle Olusan Duygusal Emegin İsten Ayrilma Niyeti Uzerindeki Etkisinde Duygusal Bagliligin Aracilik Etkisi
2021
Dergi:  
Çalışma İlişkileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı yüzeysel davranış yolu ile oluşan duygusal emeğin işten ayrılma niyeti üzerindeki etkisinde duygusal bağlılığın aracılık etkisini incelemektir.Araştırmanın evrenini Bursa’da kamu sağlık kuruluşunun bir bölümündehemşire olarak çalışmakta olan 350 kişi oluşturmaktadır. Çalışma tarihi itibari ile içinde bulunulan pandemi (koronavirüs = covid – 19) süreci nedeni ile toplamda 200 anket dağıtılmış ve 127 işgörenden geri dönüş alınmıştır. 127 anketten 4 tanesi uygun görülmediği için elenmiş geriye kalan 123 çalışandan elde edilen anketlerle analizler yapılmıştır. Katılımcıların %16,3’i erkek, %83,7’i kadın, yaş ortalamaları % 26-35 yaş arası (43,9) ve lisans mezunu (%57,0) ‘dır. Elde edilen verilerin analizi için faktör analizi, korelasyon analizi, regresyon analizi yapılmıştır. Yapılan analizler neticesinde duygusal bağlılık, yüzeysel davranış ve işten ayrılma niyetinin aralarında anlamlı bir ilişki olduğu ortaya çıkmış ve yüzeysel davranışın işten ayrılma niyeti üzerindeki etkisinde duygusal bağlılığın tam aracılık etkisine sahip olduğu tespit edilmiştir. Çalışmanın sonunda sonuçlar yorumlanıp, tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Influence Of Emotional Work On The Intention Of Leaving The Job On The Influence Of Emotional Commitment
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the mediation effect of emotional commitment on the intention of emotional work formed by a superficial behavior path.The universe of the study consists of 350 people who work as nurse in a part of the public health institution in Bursa. According to the study’s date, the cause of the pandemic process (coronavirus = covid - 19) was distributed in a total of 200 surveys and returned from 127 operations. Four of the 127 surveys were analyzed by the remaining 123 employees resulting in an unsuitable survey. 16.3 percent of participants are men, 83.7 percent women, the average age of 26-35 years (43.9) and graduates (57.0 percent). For the analysis of the obtained data, factor analysis, correlation analysis, regression analysis were performed. The analysis found that emotional commitment, superficial behavior and the intention to leave the job have a meaningful relationship between them, and that superficial behavior has a full mediation effect on the intention to leave the job. At the end of the study, the results were explained and discussed.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Çalışma İlişkileri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 181
Atıf : 1.381
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini