Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 12
 Sesli Dinleme 1
Voleybolculara Uygulanan Müsabaka Dönemi Antrenmanlarının İzokinetik Omuz Kas Kuvveti Smaç Hızı ve Sıçrama Yüksekliğine Etkisi
2020
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yapılan çalışmanın amacı voleybolculara müsabaka döneminde (13 Hafta) uygulanan antrenmanların izokinetik omuz kas kuvveti, smaç hızı ve sıçrama yüksekliğine etkisinin incelenmesidir. Çalışmaya 9 elit kadın voleybolcu gönüllü olarak katılmıştır. Katılımcıların (60°s-1 ve 180°s-1) izokinetik omuz kas kuvveti izokinetik dinamometre, smaç hızı radar cihazı ve dikey sıçrama yüksekliği vert jump ile belirlenmiştir. Voleybolcuların izokinetik omuz kas kuvveti, smaç vuruş hızı ve dikey sıçrama yüksekliği performanslarının ön test-son test arasındaki farklılık Wilcoxon Testi ile belirlenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre 13 hafta boyunca uygulanan voleybol antrenmanları, sporcuların izokinetik omuz kas kuvveti, smaç hızı ve dikey sıçrama performanslarını son testte istatistiksel olarak anlamlı şekilde artırdığı tespit edilmiştir. Sonuç olarak voleybol antrenmanlarının branşa özgü teknik becerilerde ilerleme sağlaması beklenen bir durumdur. Bununla birlikte branşa özgü tekniksel hareketlerin antrenmanlarda ve müsabakalarda tekrarlı kullanımı; uygulanma esnasında harekete katılan fiziksel uygunluk parametrelerinin de gelişmesinde önemli bir etken olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of The Training Period Applied To Volley-ballers On The Isocinetic Shoulder Strength Of The Shoulder Speed and The Height Of The Shoulder
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to study the impact of the exercises applied to volleyballers during the competition period (13 weeks) on the isochinetic shoulder muscle strength, scratch speed and jumping height. Nine elite women volley volunteers participated in the study. The participants (60°s-1 and 180°s-1) isocinetic shoulder muscle strength was determined by the isocinetic dynamometer, the scratch speed of the radar device and the vertical jump height by vert jump. The difference between the isocinetic shoulder muscle strength, the speed of the crash and the performance of the vertical jumping height of volley players was determined by the pre-test-final test by the Wilcoxon Test. According to the results obtained, the 13 weeks of volleyball exercises were found to statistically significantly increase the isochinetic shoulder muscle strength, scratch speed and vertical jumping performance in the last test. As a result, it is a situation that volleyball training is expected to provide advances in industry-specific technical skills. However, the repeated use of industry-specific technical movements in training and competitions can be said to be an important factor in the development of the physical conformity parameters involved in the movement during the implementation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 121
Atıf : 713
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini