Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 80
 İndirme 41
14 Haftalık Voleybol Antrenmanlarının İzokinetik Diz Kas Kuvvetleri ve Dinamik Denge Performansı Üzerine Etkisinin İncelenmesi
2018
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yapılan çalışmanın amacı, 14 haftalık voleybol branşına özgü antrenmanların izokinetik diz kas kuvveti ve dinamik denge performansı üzerine etkisinin incelenmesi ve izokinetik diz kas kuvveti ile dinamik denge performansı arasındaki ilişkinin belirlenmesidir. Çalışmaya 10 elit bayan voleybolcu katılmıştır. Çalışmaya katılan voleybolcuların sezon başladıktan 1 hafta sonra ve ilk ölçümden 14 hafta sonra olmak üzere iki kez izokinetik diz kas kuvvetleri ve dinamik denge performansları ölçülmüştür. Voleybolcuların izokinetik diz kas kuvvetleri izokinetik dinamometre ile, dinamik denge performansları izokinetik denge sistemi ile belirlenmiştir. Voleybolcuların izokinetik diz kas kuvvetleri ve dinamik denge performanslarının ön test-son testleri arasındaki farklılık Wilcoxon Testi ile belirlenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre hamstring ve quadriceps kas kuvvetlerinin 60°s-1 180°s-1 açısal hızlarda ön test ile son testleri arasında istatiksel olarak anlamlı farklılık çıkmamasına rağmen, her iki açısal hızda da hem hamstring hem de quadriceps kas kuvvetlerinin arttığı belirlenmiştir. Dinamik denge performansının ön test ile son test arasında istatiksel olarak anlamlı şekilde arttığı tespit edilmiştir. Ayrıca dominant bacak izokinetik quadriceps kas kuvveti ile dinamik denge arasında negatif anlamlı bir ilişki olduğu belirlenmiştir. Sonuç olarak quadriceps kas kuvvetinin artırılmasının bütün sportif performasların temelini oluşturan denge performansı üzerine son derece önemli bir katkısı olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 121
Atıf : 713
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini