Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 106
 İndirme 48
Dünyada ve Türkiye’de Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Kırsal Turizm Üzerine Kavramsal Bir Çalışma
2020
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

İnsanların farklı turistik amaçlarla seyahat etmelerinden ortaya çıkan turizm faaliyetleri XX. yüzyılın sonlarında kitlesel hale gelmiştir. Günümüzde turizm önemli bir sosyolojik olgu halini almıştır. Yerel ve küresel boyutta ekonomik etkilerinin yanında sosyal ve çevresel etkileri de dikkat çekmektedir. Bireysel turizm hareketleri ile birlikte kitlesel turizm faaliyetlerinin de çoğalması ekonomik, sosyal ve çevresel etkileri daha fazla artırmıştır. Zamanla küreselleşmenin ve modernleşmenin etkisiyle insanların değer yargıları büyük değişime uğramış ve bu değişim seyahat tercihlerine de yansımıştır. Artık bireysel tercihlerin öne çıktığı, özel ilgi alanlarına yönelik ve çevreye daha duyarlı seyahatler içeren alternatif turizm ve sürdürülebilir turizm gibi kitle turizminden farklı turizm türleri ortaya çıkmıştır. Kırsal turizm bu kapsamda sürdürülebilir bir turizm çeşidi olarak alternatif turizm türleri arasında yerini almıştır. Özellikle yerel kalkınmada turizmin önemini ortaya koyan kırsal turizmin sürdürülebilir kırsal kalkınma üzerine olumlu etkileri vardır. Turizm aracılığıyla kırsal alanlar için alternatif gelir kaynakları oluşturulurken, tarımsal üretimde yeni uygulamalar geliştirilmektedir. Kırsal alanlar turistler için cazip hale getirilerek, bu alanların ekonomik, sosyal ve çevresel sorunlarının çözümünde kırsal turizm yol gösterici olmaktadır. Bu çalışmada kırsal turizm üzerine kavramsal bir araştırma yapılarak bu turizm çeşidinin sürdürülebilir turizm kapsamında değerlendirmesi yapılmıştır. Kırsal turizm faaliyetleri üzerine Türkiye’den ve farklı ülkelerden örnek uygulamalar sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

A Conceptual Work On Rural Tourism In The Sustainable Tourism Scope In The World and Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

Tourism activities arising from people traveling for different tourist purposes XX. It became massive at the end of the century. Today, tourism has become an important social phenomenon. In addition to its local and global economic impacts, it also highlights its social and environmental impacts. In addition to individual tourism movements, the multiplication of mass tourism activities has increased the economic, social and environmental impacts. With the time, the influence of globalization and modernization, people’s values have changed greatly, and this change has also reflected travel preferences. Now different types of tourism have emerged from mass tourism, such as alternative tourism and sustainable tourism, which are targeted by individual preferences, special interest areas and include more environmentally sensitive travel. Rural tourism has been placed among alternative tourism species as a sustainable tourism in this scope. Rural tourism, which shows the importance of tourism especially in local development, has a positive impact on sustainable rural development. Through tourism, alternative sources of income are created for rural areas, while new applications are developed in agricultural production. By making rural areas attractive to tourists, rural tourism is a guide in solving the economic, social and environmental problems of these areas. In this study, a conceptual research on rural tourism was conducted to assess this variety of tourism within the scope of sustainable tourism. Examples of rural tourism activities from Turkey and different countries have been presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 894
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini