Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 16
Sosyal Ağların Eğitimlerine ve Dil Becerilerinin Gelişimine Etkilerine İlişkin Öğretmen Adaylarının Görüşleri
2020
Dergi:  
Trakya Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, öğretmen adaylarının sosyal ağların üniversite eğitimlerine ve dil becerilerinin gelişimlerine etkisi hakkında görüşlerini belirlemektir. Araştırmanın katılımcıları, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi eğitim fakültesinin farklı bölümlerinde öğrenim gören 57 öğretmen adayından oluşmaktadır. Bu araştırma yarı yapılandırılmış görüşme yöntemi yoluyla gerçekleştirilmiştir. Araştırma verilerinin çözümlenmesinde betimsel analiz kullanılmıştır. Araştırma sonucunda öğretmen adaylarının sosyal ağları vakit geçirme ve bilgi edinme gibi amaçlarla kullandıkları, sosyal ağların her türlü bilgiye ulaşma ve arkadaş takip etme vb. açısından olumlu yönleri, zaman kaybına yol açması ve ders çalışmayı engellemesi açısından olumsuz yönleri olduğunu düşündükleri, farklı alanlarda akademisyenleri ve moda, spor içerikli sayfaları takip ettikleri tespit edilmiştir. Ayrıca sosyal ağların eğitim alanında uzman olan kişileri takip etme, derslerde yapılan etkinlik ya da materyal sunumu için fikir alma, pratik bilgi alış verişi vb. açıdan üniversite eğitimlerine katkısı olduğunu ve dil becerilerinin gelişimine etkisinin olduğunu ifade ettikleri tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Opinions Of Teacher Candidates On The Impact Of Social Networks On Education and Language Skills Development
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to identify the opinions of teachers candidates on the impact of social networks on university education and the development of language skills. The research participants consist of 57 teachers candidates who studied in different departments of the Afyon Kocatepe University’s educational faculty in the 2018-2019 educational year. This research was carried out through a semi-configured conversation method. Imaginary analysis was used in the analysis of the research data. The research results that teachers’ candidates use social networks for purposes such as spending time and getting information, social networks accessing all kinds of information and following friends, etc. Their positive aspects have been found that they think they have negative aspects in terms of time losing and interfering with the course study, they follow academics in different fields and fashion, sports content pages. Also tracking people who are specialized in the field of education of social networks, getting ideas for the events or presentation of material in the classes, practical information purchasing data, etc. It has been found that they have contributed to university education and that they have an impact on the development of language skills.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Trakya Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 735
Atıf : 5.023
2023 Impact/Etki : 0.488
Trakya Eğitim Dergisi