Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 51
 İndirme 5
Rehberli Turlarda Algılanan Değer, Akış Deneyimi ve Davranışsal Niyet İlişkisi: Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı Örneği
2021
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Turizm sektörünün çok yönlü mesleklerinden biri olan turist rehberliğinin temelinde insan ilişkileri yer almaktadır. Turist rehberleri, ziyaret edilen bölgeyi sadece tanıtmakla kalmamakta, sunduğu hizmetle misafirlerinin tur deneyimine dair birtakım duygular hissetmelerini sağlamaktadır. Nitekim rehberli turların tercih edilmesindeki önemli etkenler arasında keyifli zaman geçirme imkânının olduğu bilinmektedir. Bu sayede insanlar aldığı hizmete dair memnuniyet ve mutluluk duymaktadırlar. Turizm de insanların mutluluk arayışı için başlattığı sosyal ve boş zaman olgusu olarak nitelendirildiği için pozitif psikoloji ile yakından ilgilidir. Bu araştırmada, rehberli turlarda algılanan değer, akış deneyimi ve davranışsal niyet ilişkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu bağlamda Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’nı turist rehberi eşliğinde ziyaret eden 396 yerli turistten anket yoluyla veriler toplanmıştır. Araştırma sonucunda, turdaki misafirlerin algıladıkları değerin, akış deneyimlerinin ve davranışsal niyetlerinin birbirini etkilediği tespit edilmiştir. Misafirlerin yaşadıkları deneyime dair algıladıkları değerlerle akış deneyimlerinin şekillendiği ve mutlu bir deneyim neticesinde bu deneyime dair olumlu davranışsal niyetler sergiledikleri gözlemlenmiştir. * Makale, Onur AKGÜL’ün “Rehberli Turlarda Algılanan Değer, Akış Deneyimi ve Davranışsal Niyet İlişkisi: Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı Örneği” isimli yüksek lisans tezinden türetilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Value Perceived In Guided Tours, Flow Experience and Behavioral Intention Relationships: Example Of The Historical Area Of The Chanakkale Wars
2021
Yazar:  
Özet:

Human relationships are the basis of tourist guidance, which is one of the diverse professions of the tourism sector. The tourist guides do not only promote the area visited, but also provide the service that allows guests to feel a number of feelings about the tour experience. In fact, it is known that among the important factors in the preference of guided tours is the possibility of enjoying time. This makes people happy and satisfied with the service they receive. Tourism is also closely related to positive psychology because it is described as a social and free-time phenomenon that people initiate in search of happiness. This study aims to determine the value perceived in guided tours, flow experience and the relationship of behavioral intention. In this context, the data were collected through the survey of 396 indigenous tourists who visited the historical area of Çanakkale Wars Gelibolu accompanied by a tourist guide. The research finds that the value that guests in the tour perceive, their flow experiences and their behavioral intentions influence each other. It has been observed that the values of the experience they perceive and the flow experiences are shaped and the positive behavioral intentions of the experience are shown as a result of a happy experience. * The article is derived from Honur AKGÜL's master's thesis entitled "Value Perceived in Rehberli Tour, Flow Experience and Behavioral Intent Relationship: Example of the Historical Area of the Canyon Wars".

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.240
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi