Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 134
 İndirme 39
 Sesli Dinleme 1
Tipografide Güncel Tasarım Sorunları ve Yaratıcılık
2020
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Yazı karakterlerinin tüm grafik tasarım çalışmalarında kullanım biçimini ifade eden tipografi, grafik tasarım tarihinde çeşitli yaklaşımlarla desteklenmiş olan bir kavramdır. Günümüz çağdaş tasarım ortamında da tipografi kavramı; tarihten aldığı bu misyonu daha çok geliştirerek sürdürmekten sorumludur. Bu makalede, modern sanatın tarihi süreçte grafik tasarıma kazandırdığı ilkeler doğrultusunda, tipografinin güncel tasarım ortamında kullanılış biçimleri tüm yönleriyle incelenmeye çalışmış, bu bağlamda makalenin ele alınış amacından da anlaşılacağı gibi; günümüz tipografik tasarım anlayışları, yaratıcılık ilkeleri bakımından olumlu ve olumsuz örnekler üzerinde eleştirel bir yaklaşımla değerlendirilmiştir. Grafik sanatında tarihi birikimin tasarım ilkelerini oluşturma yöntemleri temel referans olmak üzere, çağdaş tasarım ve yaratıcılık araştırmaları kapsamında, daha gelişmiş teorileri daha iyi tasarımlara çevirebilme yetisini geliştirmek, tipografi kavrayışına çok önemli katkılar sağlayacaktır. Grafik sanatlar açısından güncel tipografi uygulamalarının çağdaş tasarım ve yaratıcılığın temel ilkeleriyle buluşması, tasarlama yöntemlerinde yeni kavrayışların yeni tasarım ürünlerinin ortaya çıkmasına imkan sağlayacağı gibi, bu kavrayışların yeni teorilere dönüşmesine de imkan sağlayacaktır. Bu makalede ifade edilen bilgiler ve eleştirel unsurlar, tasarım kavramı açısından yaratıcılığın yetenek gerektiren yönleriyle “bilimsel” olarak ilişkilidir. Bu bağlamda güncel tipografik uygulamaların makalede öngörülen teorik ve pratik ilkeler doğrultusunda ele alınması, grafik tasarım çalışmalarının seviyesini belirgin bir biçimde yükseltecektir. Bu çerçevede tipografide güncel tasarım sorunları, temelde güncel yaratıcılık sorunlarıyla doğrudan ilişkilidir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 21
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini