Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 147
 İndirme 21
Kur’an’ın Kur’an’la Tefsiri Bağlamında Nisa Suresi 34. Âyetinin Tahlil ve Değerlendirmesi
2020
Dergi:  
Rize İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

İlk nesil kendi dilleriyle gönderilen Kur’an’ı belli ölçüde anlasalar da özellikle uygulamaya dair bazı âyetleri anlamada zorluk yaşamış ve bu zorlukların aşılması için de Hz. Peygamber’in açıklamalarına ihtiyaç duymuştur. Rasûlullah da bazen anlamı kapalı olan kimi âyetleri açıklamış bazen de kimi hükümleri bizzat tatbik ederek ashabına göstermiştir. Doğrusu zamanla şartlar değişse de nübüvvet dönemde yaşanan bu durum benzer şekilde her dönemde yaşanmıştır. Bu anlamda kimi âyetlerin anlaşılması ve yorumlanması noktasında her dönemde farklı problemlerle karşı karşıya kalınmış ve bunların çözüme kavuşması için yeni araştırmalara ihtiyaç duyulmuştur. Bunlardan biri de aile içinde kadının eşine karşı olumsuz tutumundan kaynaklanan bir problemin çözümüyle ilgili وَاضْرِبُوهُنَّۚ “onları darp edin” âyetinin anlaşılması noktasında yaşanmıştır. Âyette geçen ضَرَبَ kelimesinin hem manasının kapalı olması hem de cümle içindeki durumuna göre farklı anlamlara gelmesi söz konusu ifadenin farklı şekillerde anlaşılmasına yol açmış, özellikle de günümüzle geçmiş dönem araştırmacıları arasında ciddi bir yorum farklılığının oluşmasına sebep olmuştur. Biz de bu çalışmada bir yandan bütün bu farklı görüşleri analiz ettik bir yandan da âyeti Kur’an’ın Kur’an’la tefsiri ilkesine göre tahlil ve değerlendirmeye çalıştık.

Anahtar Kelimeler:

The Qur’an Is The Qur’an, The Qur’an Is The Qur’an. The Value and Appreciation Of The
2020
Yazar:  
Özet:

The first generation of the Qur’an sent in their own languages to a certain extent, but it has been difficult to understand some of the verses of practice and to overcome these difficulties. He needed the message of the Prophet. The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) has revealed the words of the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) and the words of the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) have revealed the words of the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him). In fact, the circumstances change over time, but this situation has been similar in every period of time. In this sense, some of the signs in the point of understanding and interpretation in each period faced different problems and new research was needed to get them solved. One of these has been in the point of understanding of the verses of the problem of the woman’s negative attitude to her spouse about the solution of a problem, “Take them down.” The fact that the word in the Qur’an is closed, and that it comes to different meanings according to the state in the phrase, has led to the understanding of the word in different ways, especially in the present and past period researchers have caused a serious difference in comment. We also analyzed all these different opinions on the one hand, and on the other hand, we tried to evaluate the Qur’an by the principle of the interpretation of the Qur’an.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Rize İlahiyat Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 310
Atıf : 438
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini